Foto: Søren Hartvig, TV 2

Tredje julekalender i serien om Pyrus

Handling

Pyrus er utilfreds med, at julemanden ikke kommer med slik og gaver til nisserne – men kun til menneskene. Han skriver derfor et klagebrev til julemanden, hvilket får julemanden til at dukke op i Rigsarkivet den følgende dag.

Uheldigvis opdager Pyrus ikke dette førend han forsøger at trylle julemanden ud af en bog, og på grund af Pyrus’ dumhed, mister julemanden sin hukommelse. Nu må nisserne rejse gennem hele julemandens historie, for at forsøge at få ham til igen at huske, hvem han er.

Samtidig har Bertramsen fået til opgave af Kongehuset at skrive en rapport om julemandens historie, så den nye prinsesse Alexandra fra Asien kan lære alt om denne særlige vest-katolske helgen.

Betramsen og hans datter Josefine begynder derfor også at dykke ned i julemandens historie, men deres arbejde bliver hele tiden forstyrret af den mærkværdige politimand Krusø, der er overbevist om, at der foregår noget lusket og hemmeligt i Rigsarkivet.

Produktionsselskab: Frontier

Sendt på tv: 1997, 2007, 2014

Foto: Skandinavisk Film Kompagni

Særligt optaktsafsnit

Alletiders Julemand blev i 1997 indledt med et særligt optaktsafsnit den 29. november, hvor Pyrus, Gyldengrød og Kandis tryller sig ind i Go’ morgen Danmark-studiet, for at klage til Michael Meyerheim over, at hans program handler for lidt om jul. Senere kommer også Julle, Betramsen, Josefine og Krusø på besøg.

Programmet hed ‘Go’ aften Pyrus’, men er ikke siden 1997 blevet genudsendt eller udgivet på VHS, DVD eller streaming. Læs mere om afsnittet HER

Medvirkende

Pyrus: Jan Linnebjerg
Gyldengrød: Paul Hüttel
Kandis: Christiane Bjørg Nielsen
Bertramsen: Jesper Klein
Josefine: Jeanne Boel
Julemanden: Henrik Lund
Krusø: Søren Østergaard

Manuskript og instruktion: Martin Miehe-Renard

Musik: Martin Miehe-Renard og Jan Rørdam