Alletiders Julemand

Foto: Søren Hartvig, TV 2

Tredje julekalender i serien om Pyrus.

Handling

Pyrus er utilfreds med, at Julemanden ikke kommer med slik og gaver til nisserne – men kun til menneskene. Han sender et klagebrev til Julemanden, hvilket får Julemanden til at dukke op i Rigsarkivet den følgende dag.

Uheldigvis opdager Pyrus ikke dette førend han forsøger at trylle Julemanden ud af en bog, og på grund af Pyrus’ dumhed, mister Julemanden sin hukommelse.

Nu må nisserne rejse gennem hele Julemandens historie, for at forsøge at få ham til igen at huske, hvem han er.

Samtidig har Bertramsen fået til opgave af Kongehuset at skrive en rapport om Julemandens historie, så den nye prinsesse Alexandra fra Asien kan lære alt om denne særlige person.

Betramsen og hans datter Josefine begynder derfor også at dykke ned i Julemandens historie, men deres arbejde bliver hele tiden forstyrret af den mærkelige politimand Krusø, der er overbevist om at der foregår noget lusket og hemmeligt i Rigsarkivet.

Medvirkende

Pyrus: Jan Linnebjerg
Gyldengrød: Paul Hüttel
Kandis: Christiane Bjørg Nielsen
Bertramsen: Jesper Klein
Josefine: Jeanne Boel
Julemanden: Henrik Lund
Krusø: Søren Østergaard

Manuskript og instruktion: Martin Miehe-Renard

Produktionsselskab: Adaptor Frontier

Sendt i tv

1997, TV 2
2007, TV 2
2014, TV 2
2018, TV 2

Foto: Skandinavisk Film Kompagni

Særligt optaktsafsnit

Alletiders Julemand blev i 1997 indledt med et særligt optaktsafsnit den 29. november, hvor Pyrus, Gyldengrød og Kandis tryller sig ind i Go’ morgen Danmark-studiet, for at klage til Michael Meyerheim over, at hans program handler for lidt om jul. Senere kommer også Julle, Bertramsen, Josefine og Krusø på besøg.

Programmet hed ‘Go’ aften Pyrus’, men er ikke siden 1997 blevet genudsendt eller udgivet på vhs, dvd eller streaming.

Læs mere: Alletiders Julemand – Det glemte ‘Afsnit 0’

Nye introer

Ligesom ved genudsendelsen af ‘Alletiders Jul’ i 2004 og ‘Alletiders Nisse’ i 2006 havde ‘Alletiders Julemand’ ved genudsendelsen i 2007 fået ny intro, der fokuserede mere på Pyrus som hovedperson.

Mens ‘Alletiders Jul’ og ‘Alletiders Nisse’ ved samme lejlighed var blevet beskåret til 16:9-format, så blev ‘Alletiders Julemand’ genudsendt i det oprindelige 4:3-format.

Da julekalenderen blev genudsendt i 2014, havde serien endnu en gang fået ny intro. Denne gang var introen animeret og havde relation til den trykte lågekalender. Introen var i 16:9, mens selve julekalenderen fortsat var i 4:3.

Da julekalenderen blev genudsendt i 2018, var det 2014-versionen, der blev genudsendt.

Julekalendere i samme serie

Alletiders Jul
Alletiders Nisse
Pyrus i Alletiders Eventyr

Del artikel

Julekalendere

Seneste nyheder