Alletiders Julemand

Foto: Søren Hartvig, TV 2

Tredje julekalender i serien om Pyrus.

Handling

Pyrus er utilfreds med, at Julemanden ikke kommer med slik og gaver til nisserne, men kun til menneskene. Han sender et brev med en klage til Julemanden, hvilket får Julemanden til at dukke op i Rigsarkivet dagen efter.

Pyrus har dog ikke set, at Julemanden er kommet for at besøge ham, da han forsøger at trylle ham ud af en bog, og da man ikke kan fremtrylle en person, der allerede er til stede, opstår der en magisk forvikling, der får Julemanden til at miste sin hukommelse.

Nu må nisserne rejse gennem hele Julemandens lange historie for at forsøge at få ham til igen at huske, hvem han er.

Alletiders Julemand
Foto: Søren Hartvig, TV 2

Samtidig har Bertramsen fået til opgave af Kongehuset at skrive en rapport om Julemandens historie, så den nyankomne prinsesse Alexandra, der kommer fra Asien, kan lære alt om denne særlige person.

Bertramsen og hans datter Josefine begynder derfor også at dykke ned i Julemandens historie, men deres arbejde bliver hele tiden forstyrret af den mærkelige politimand Krusø, der er overbevist om at der foregår noget lusket og hemmeligt i Rigsarkivet.

Alletiders Julemand
Foto: Søren Hartvig, TV 2

Medvirkende

Pyrus: Jan Linnebjerg
Gyldengrød: Paul Hüttel
Kandis: Christiane Bjørg Nielsen
Bertramsen: Jesper Klein
Josefine: Jeanne Boel
Julemanden: Henrik Lund
Krusø: Søren Østergaard

Manuskript og instruktion: Martin Miehe-Renard

Produktionsselskab: Adaptor Frontier

Sendt i tv

1997, TV 2
2007, TV 2
2014, TV 2
2018, TV 2

Foto: Skandinavisk Film Kompagni

Særligt optaktsafsnit

‘Alletiders Julemand’ blev i 1997 indledt med et særligt optaktsafsnit, der blev sendt den 29. november. Her har Pyrus, Gyldengrød og Kandis tryllet sig ind i ‘Go’ morgen Danmark’-studiet for at klage til værten Michael Meyerheim over, at hans program handler for lidt om jul.

Senere kommer Julemanden, Bertramsen, Josefine og Krusø også på besøg. Der bliver blandt andet sunget sange fra den nye julekalender og lavet mad.

Programmet hed ‘Go’ aften Pyrus’, men er ikke siden 1997 blevet genudsendt eller udgivet på vhs, dvd eller streaming.

Læs mere: Alletiders Julemand – Det glemte ‘Afsnit 0’

Nye introer

Ligesom ved genudsendelsen af ‘Alletiders Jul’ i 2004 og ‘Alletiders Nisse’ i 2006 havde ‘Alletiders Julemand’ ved genudsendelsen i 2007 fået ny intro, hvor Pyrus var fremhævet som hovedperson.

Mens ‘Alletiders Jul’ og ‘Alletiders Nisse’ ved samme lejlighed også var blevet beskåret til 16:9-format, så blev ‘Alletiders Julemand’ genudsendt i det oprindelige 4:3-format.

Da julekalenderen blev genudsendt i 2014, havde den igen fået ny intro. Denne gang var introen animeret og havde relation til den trykte lågekalender. Tegningerne fra lågekalenderen blev i løbet af introen levende. Introen var i 16:9, mens selve julekalenderen fortsat var i 4:3.

Da julekalenderen blev genudsendt i 2018, var det 2014-versionen, der blev sendt.

Musik

Sangene til ‘Alletiders Julemand’ blev skrevet af Martin-Miehe Renard og Jan Rørdam, der også havde skrevet sangene til de to forudgående julekalendere om Pyrus. Titelsangen ‘Julen Kalder’ blev sunget af Annika Askman, der også sang titelsangen til ‘Alletiders Nisse’.

Sangene udkom på CD og MC i 1997. I forbindelse med genudsendelsen af julekalenderen i 2007 blev sangene genudgivet på CD i nyt cover.

Udgivelser

‘Alletiders Julemand’ blev udgivet på vhs i en redigeret udgave i 1998.

I 2008 blev den nye version af julekalenderen med ny intro udgivet på dvd. Her var alle afsnit i fuld længde.

I 2007 blev der lavet et PC-spil baseret på ‘Alletiders Julemand’ som kunne købes med ugebladet ‘Ude & Hjemme’.

Julekalendere i samme serie

Alletiders Jul
Alletiders Nisse
Pyrus i Alletiders Eventyr

Julekalendere

Seneste nyheder

Søg