Pyrus i Alletiders Eventyr

Foto: Søren Hartvig, TV 2

Fjerde og sidste julekalender i serien om Pyrus.

Handling

Bertramsen har endnu en gang fået en vigtig opgave af Kongehuset. Inden juleaften skal han samle alle de kendte folkeeventyr i en bog til den nyfødte prins. En opgave, der umiddelbart ligger langt fra den gamle rigsarkivars store viden om faglitteratur.

I mellemtiden er Josefine kommet til at love, at hun vil passe de to tvillingesøstre Mille og Molly i arkivet i december. Men da eventyropgaven pludselig kommer dumpende ned fra himlen, overlader hun det i stedet til nisserne at passe de to piger.

Foto: Søren Hartvig, TV 2

Pyrus og Kandis har hver fået deres egen tryllebog af Gyldengrød. For at imponere den ene af de to tvillinger, tryller Pyrus hende ind i en af Bertramsens eventyrbøger. Men da Mille og Molly er tvillinger, følger den anden tvilling automatisk med ind i bogen, og inde i eventyret bliver de væk for Pyrus i mængden.

For at lette arbejdet med at finde pigerne igen, tryller Pyrus alle eventyrbøgerne sammen til én, men ved samme lejlighed kommer han til at blande alle eventyrerne sammen til en gang rod og uorden.

Nu må Gyldengrød, Kandis og Pyrus rejse gennem alle eventyrerne for først at finde Mille og Molly igen og derefter bringe orden i alle eventyrerne, så de som lovet kan blive overrakt til prinsen juleaften.

Foto: Søren Hartvig, TV 2

Medvirkende

Pyrus: Jan Linnebjerg
Gyldengrød: Paul Hüttel
Kandis: Christiane Bjørg Nielsen
Bertramsen: Jesper Klein
Josefine: Jeanne Boel
Krusø: Søren Østergaard
Mille: Nicolé Jølst
Molly: Niccié Jølst

Manuskript og instruktion: Martin Miehe-Renard

Produktion: Nordisk Film

Sendt i tv

2000, TV 2
2010, TV 2
2019, TV 2
2022, TV 2

Foto: Søren Hartvig, TV 2

Julekalender i 3D

Pyrus og Kandis har hver fået et par 3. grads-briller i decembergave fra Nisseversitetet. Tager man brillerne på, når man er inde i en bog, bliver bogen ‘mere levende’.

Hver gang nisserne tog deres 3. grads-briller på i julekalenderen, kunne seerne hjemme i stuen gøre det samme og se ca. fem minutter af dagens afsnit i 3D.

Der fulgte et par 3D-biller med den trykte julekalender, og brillerne kunne også købes separat. ‘Pyrus i Alletiders Eventyr’ var den første 3D-produktion på dansk tv.

Musik

Sangene til ‘Pyrus i Alletiders Eventyr’ blev skrevet af Martin Miehe-Renard og Jan Rørdam, der også skrev sangene til de tre andre Pyrus-julekalendere.

Introsangen ‘Alletiders Eventyr’ blev sunget af Christina Ibsen Meyer, der i mange år var gift med Bubber. Bubber var TV 2’s redaktør på julekalenderen.

Sangene blev udgivet på CD i 2000 og i en ny udgave i forbindelse med genudsendelsen i 2010.

Pyrus på det store lærred

Samtidig med at Pyrus i december 2000 var tilbage på tv i sin fjerde julekalender, var han også at finde på det store lærred i biograferne med spillefilmen ‘Pyrus på Pletten’.

I filmen har Pyrus opdaget Gyldengrøds gamle laboratorium i Rigsarkivet, hvor han blandt andet har fundet noget magisk snepulver.

Pyrus vil gerne give danskerne en hvid jul, og derfor putter han pulveret ind i en raket, der skal affyres under et stort arrangement foran Storebæltsbroen. Men han har puttet alt for meget pulver i raketten, og hvis ikke nisserne når at stoppe affyringen, bliver verden kastet ud i en ny istid.

Julekalendere i samme serie

Alletiders Jul
Alletiders Nisse
Alletiders Julemand

Julekalendere

Seneste nyheder

Søg