The Julekalender bliver til en teaterforestilling

The Julekalender Team Teatret
Foto: Mingophoto

33 år efter at ‘The Julekalender’ løb over de danske tv-skærme for første gang, er historien om Oluf, Gertrud, Benny og de tre nisser nu på vej på de skrå brædder.

Team Teatret i Herning er ved at lave De Nattergales julekalender om til en teaterforestilling.

Rollerne skal spilles af Gordon Kennedy, Jesper Lohmann og Christian Damsgaard, mens Lars Knutzon skal være instruktør.

– The Julekalender er et fænomen indenfor sin genre. Det er en julekalender, der på drilsk vis konfronterer os med de danske arketyper, og som på samme tid har samlet os igennem tre årtier på tværs af generationer. Det er en ganske særlig bedrift, og vi glæder os til at hylde den og præsentere den på teaterscenen for første gang, fortæller Michael Asmussen, der er direktør for Team Teatret i en pressemeddelelse.

The Julekalender
Foto: Steen Linde, TV 2

Egner sig godt til scenen

‘The Julekalender’ blev skabt af De Nattergale i samarbejde med tv-producenten Hans-Erik Saks.

Selvom den blev lavet for et meget lille budget på bare tre millioner kroner, er den i dag dén julekalender, der er blevet genudsendt flest gange på dansk tv.

– Vi har altid haft en fornemmelse af, at ‘The Julekalender’ ville egne sig til scenen, da den i sit lille sitecomformat er begrænset til få lokationer, så da Team Teatret foreslog at sætte den op, var vi ikke i tvivl om, at det var en god ide, fortæller Uffe Rørbæk Madsen:

– Vi er til stadighed benovede over at have skabt noget med så lang holdbarhed, at det er blevet folkeeje, og vi glæder os personligt rigtigt meget til at skulle sidde i salen og se julekalenderen opført. Team Teatret har samlet et rigtigt stærkt hold til at lave opsætningen – lige der midt i Jylland på de sandede kartoffelavler-jorde. Det bliver en helt speciel oplevelse.

Teaterforestillingen får premiere den 21. november og spiller til og med den 21. december.

Søg