TV 2 fortsætter The Julekalender-tradition

Foto: Steen Linde, TV 2

TV 2 forsøger at gøre det til en fast tradition, at The Julekalender skal vises på tv hvert år i december, og dermed bliver et ‘must see’ på linje med Disneys Juleshow og 90 års-fødselsdagen til nytår.

Derfor genudsender stationen den legendariske julekalender igen i år, selvom den også var programmet sidste år – og i 2008.

– Den er ved at blive lige så obligatorisk at vise til jul som 90 års-fødselsdagen til nytår. Den er blevet så populær, at danskerne forventer, at den kommer hvert år. Det er en ren tradition og nostalgi – på den gode måde. ‘The Julekalender’ har en god grundhumor. Den der klassiske danske og underspillede jyske humor. Den minder os om noget specielt og har fået status som en selvfølge hver jul, fortalte TV 2’s programchef Keld Reinicke i et interview sidste år med tv2.dk

20 års jubilæum

Det er 20 år siden, at The Julekalender første gang tog danskerne med storm. Dengang målte man ikke seertal, men man skønner at op imod 1,5 millioner danskere hver aften fulgte serien. Da julekalenderen sidste år senest blev genudsendt, var seertallene dog faldet til 300.000.

‘Det bar’ dæjli’ og ‘Bob-bob’ bliver igen tilbagevendende tale-‘vendings’ på tv til december. Og hvem ved, måske kommer The Julekalender også på skærmen til næste år, næste år igen og næste år igen, igen?