Brødrene Mortensens Jul udkommer i fuld længde på dvd

Brødrene Mortensens Jul
Foto: Regner Grasten Film, TV 2

For første gang nogensinde bliver det nu muligt at købe alle afsnittene af julekalenderen ‘Brødrene Mortensens Jul’ i fuld længde på dvd.

En ny udgave af ‘Brødrene Mortensens Jul’, hvor hele julekalenderen er fordelt på tre dvd’er, udkommer den 25. oktober.

‘Brødrene Mortensens Jul’ blev i 2002 udgivet på dvd i en redigeret udgave, hvor intro og outro var fjernet fra hvert afsnit og billedet var beskåret fra 4:3 til 16:9.

For tre år siden udkom julekalenderen i sin fulde længde på streamingtjenesten Blockbuster sammen med julekalenderen ‘Krummernes Jul’.

Et år senere udkom de uredigerede afsnit af ‘Krummernes Jul’ på dvd, og det har siden fået mange julekalenderfans til at håbe, at ‘Brødrene Mortensens Jul’ også ville blive udgivet i fuld længde på dvd. Det sker nu.

Brødrene Mortensens Jul - Komplet version

Handling

‘Brødrene Mortensens Jul’ handler om de to brødre Wilhelm og Hugo, der er ved at vokse fra hinanden.

Wilhem er begyndt at hade alt hvad der har med jul og nisser at gøre. Han vil gerne være voksen og cool, så han kan score servitricen Hanne nede fra Svendsens Kaffebar. Men Wilhelms julehad gør lillebror Hugo ked af det.

Pludselig begynder Hugo at modtage mystiske breve fra en person, der kalder sig ‘J.N.’ Wilhelm og Hugo ser ingen anden mulighed, end at brevene må være fra selveste ‘JuleNissen’.

Storebror Wilhelm og hans kammerat Mouritz følger efter Hugo og veninden Birthe, når de skal møde J.N., og det kaster dem ud i nogle hæsblæsende eventyr. Men hvem er J.N. egentlig? Den julemand, som de ofte møder, virker slet ikke interesseret i at møde dem.

Brødrene Mortensens Jul
Foto: Regner Grasten Film, TV 2

Kendte skuespillere

‘Brødrene Mortensens Jul’ er en filmatisering af bogen ‘Børnenes Julekalender’, der blev skrevet af Bjarne Reuter i 1979.

Hovedrollerne som Wilhelm og Hugo bliver spillet af Lasse Baunkilde og Rasmus Albeck. Derudover medvirker blandt andre også Sofie Lassen-Kahlke, Karl Bille, Per Damgård Hansen, Torben Zeller, Søren Spanning og Thomas Eje i julekalenderen.

En del af sangene er skrevet af Flemming ‘Bamse’ Jørgensen, der også spiller rollen som gårdsangeren Rudolf.

The Julekalender 30 års jubilæumsversion

30 års jubilæumsudgave af The Julekalender

Også ‘The Julekalender’ er på vej i en ny dvd-udgave.

I år er det 30 år siden, at den legendariske julekalender blev lavet, og derfor udgives julekalenderen i en speciel 30 års-jubilæumsversion.

Her medfølger også en bonus-dvd med det særlige ‘Afsnit 25’, der fortæller historien om tilblivelsen af ‘The Julekalender’.

Søg