Nissernes hule fra The Julekalender er kommet på museum

Arkivfoto fra The Julekalender-udstillingen på Bundsbæk Mølle i 2015

Sidste år fik museet ’Bundbæk Mølle’ ved Skjern overdraget alle de originale rekvisitter fra ’The Julekalender’, så de kunne genskabe Oluf og Gertruds stue og køkken, som det så ud på de danske tv-skærme i 1991.

Udstillingen blev en kæmpe succes, og derfor har museet i år besluttet at give folk mulighed for at træde ind i endnu en kulisse fra den legendariske julekalender. Lige nu knokler museumsfolkene med at genskabe nissernes hemmelige hule.

– Nu har ’The Julekalender’ spillet i så mange år, og det er faktisk noget af det eneste på nyere tv, der har fremstillet vestjysk kultur, sprog og humor. Så vi kontaktede vi De Nattergale, og de synes det var en fantastisk god ide, at lave en udstilling om julekalenderen, siger Per Lunde Lauridsen, der er formidlingsinspektør på Bundsbæk Mølle.

Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

De Nattergale: Ærefuldt at komme på museum

Alle de berømte rekvisitter fra julekalenderen er med på udstillingen. Whiteøl-tønden, Den Store Bog, Gynters snittebæk, billederne af de farlige nåsårer og Gammelnoks spilledåse.

– Det er ærefuldt, at vi har lavet noget der ligefrem ender på museum. Det havde vi nok ikke lige set komme. Jeg tager det som udtryk for, at vi har lavet noget, der har ramt bredt, og som folk holder af, fortæller Uffe Rørbæk fra De Nattergale, der i øjeblikket er på juleturne rundt i landet, hvor de blandt andet spiller mange af sangene fra ’The Julekalender.

Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

Udstillingen kan opleves i weekenderne den 5.-6. og 12.-13. december

TV MIDTVEST har besøgt opbygningen af nissernes hule i Skjern. Se indslaget HER

Søg