Anders Mossling talte til en tennisbold under alle optagelserne til Valdes Jul

Valdes Jul
Foto: Per Arnesen, TV 2

Den dansk-svenske skuespiller Anders Mossling spiler nissen Rang i TV 2’s julekalender ’Valdes Jul – Skovens Vogter’.

Rollen som nisse var svær at spille, da Rang kun er 45 cm høj og derfor er meget lavere end de andre skuespillere i julekalenderen.

– Jeg havde forestillet mig, at man skulle bygge en scenografi, hvor der var kæmpe møbler eller en kæmpe skov, som man kunne bevæge sig og løbe rundt i. Men det var det ikke. Det var en ‘blue screen’, som jeg ikke kunne træde ud af. Det var et lille frame, hvor jeg var helt alene, fortæller Anders Mossling til Juleweb.dk:

– Når jeg talte med et andet menneske, så fik jeg et stativ med en tennisbold, jeg kunne kigge på, så jeg fik den rigtige vinkel i forhold til, hvor højt dét barn var. Så sad instruktøren ved siden af og sagde replikkerne.

Valdes Jul Pressemøde
Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

Stor forskel på juleaften i Sverige og Danmark

Anders Mossling kommer fra Sverige, men han er gift med en dansker og har boet i København i de seneste 16 år.

Han elsker jul, og der er især tre ting, der kan få ham i julestemning.

– Julemusik, duften af hyacint og så er det meget vigtigt med Lucia-boller. Som svensker er det meget forbundet med jul, fortæller han.

Lucia-boller er gule boller med safran og rosiner, der er meget populære at spise i forbindelse med Luciadag i Sverige.

Anders Mossling har prøvet at holde juleaften mange gange i både Sverige og Danmark, og ifølge ham er der stor forskel på, hvordan svenskerne og danskerne griber højtiden an.

– I Sverige starter man meget tidligt juleaften. Man spiser tidligt, og så kommer julemanden allerede ved 4-tiden måske, deler julegaverne ud, og så leger børnene med det. Så spiser man igen lidt senere for eksempel julegrøden, fortæller han:

– Men i Danmark er dagen så lang. Julegaverne skal først deles ud klokken elleve om aftenen eller sådan, og børnene er helt ved at eksplodere af forventning. De voksne bliver mere og mere hysteriske og siger: ’Rolig! Rolig!’. Så det er forskellen. Så vil jeg ikke sige, om det ene er bedre end det andet.

VIDEO: Se hele interviewet med Anders Mossling

Søg