Valdes Jul: Ny julekalender på TV 2 i 2023

Valdes Jul
Foto: Sille Sterll, TV 2

For tredje år i træk laver TV 2 en ny julekalender. Optagelserne er i fuld gang på Fyn.

‘Valdes Jul’ handler om drengen Valde, der møder ulvepigen Tala. Tala mener, at Valde er udvalgt til at være Skovens Vogter og derfor kan genskabe Pagten mellem skovens magiske væsener og menneskene.

Omdrejningspunktet i julekalenderen er naturen. De to forfattere bag historien håber, at den kan få danskerne til at tænke en ekstra gang over naturens betydning, og give dem lyst til at bruge mere tid i skoven.

– Med ‘Valdes Jul’ bygger vi videre på den lange tradition, TV 2 har for at give danskerne en magisk julefortælling i december. Vi er stolte af det nye univers, som vi ser et stort potentiale i, og vi håber, at seerne vil tage lige så godt imod Valde, som de har gjort det med Tinka, siger Lea Løbger, der er TV 2’s executive producer på julekalenderen.

Valdes Jul
Foto: Per Arnesen, TV 2

Magi og nye venskaber

Valde bor sammen med sin familie på Egebjerggård. Hvert år i december forvandles gården til et traditionsrigt julemarked med juletræssalg og boder, som Valde elsker.

Men Valdes glæde smuldrer, da han finder ud af, at hans mor og morfar har sat gården til salg. Valde sætter sig for at forhindre salget, og da den mystiske pige Tala pludselig dukker op fra skoven, kommer Valde på sporet af en familiehemmelighed, som får betydning for opklaringen af mysteriet omkring gården.

Skoven viser sig at være fyldt med magiske hemmeligheder og fantastiske væsener, og i 24 afsnit følger vi Valde, Tala og Valdes lillesøster, Rita, igennem et ægte juleeventyr fyldt med natur, nisser, kærlighed og nye venskaber.

Valdes Jul
Foto: TV 2

Optagelser på Fyn og Sjælland

Hovedrollerne som Valde, Tala og Rita bliver spillet af børneskuespillerne Sander Løkke Borg, Flora Augusta og Selma Kjær, mens Anker, der er Valdes bedste ven og klassekammerat, bliver spillet af Julius Stage Melchiorsen.

Valdes mor, Malou, bliver spillet af Julie Agnete Vang, Valdes far, Morten, bliver spillet af Henrik Vestergaard, mens morfar Jens bliver spillet af Ulver Skuli Abildgaard.

Desuden medvirker blandt andre Tammi Øst, Morten Brovn, Anders Mossling, Donald Andersen, Oliver Tikotzki og Isabella Møller Hansen i julekalenderen.

Optagelserne foregår dels på Østfyn og dels nord for København.

Julekalenderen bliver lavet af Cosmo Film, der også stod bag Tinka-julekalenderne, ‘Juleønsket’, ‘Jul i Valhal’ og ‘Jesus og Josefine’.

Manuskriptet er skrevet af Jesper Fink og Thomas Porsager. Morten BH er instruktør, mens Sille Sterll og Michel Ryddeskov er producere.

Søg