TV 2’s julekalender 2023 er udkommet

Valdes Jul TV 2 Julekalender 2023
Illustration: Sanne Cecilie Larsen, TV 2

Det er nu muligt at købe årets julekalender fra TV 2.

‘Valdes Jul – Skovens Vogter’ er et nyt juleeventyr, hvor drengen Valde sammen med ulvepigen Tala skal forsøge at genskabe en svunden pagt mellem skovens magiske væsener og menneskene.

Omdrejningspunktet i julekalenderen er naturen. De to forfattere bag historien håber, at den kan få danskerne til at tænke en ekstra gang over naturens betydning, og give dem lyst til at bruge mere tid i skoven.

Traditionen tro går overskuddet fra salget af TV 2’s julekalender til de fem Julemærkehjem, som hvert år hjælper omkring 1.000 børn i Danmark med at tackle problemer med blandt andet mobning, ensomhed, lavt selvværd og overvægt.

Valdes Jul
Foto: TV 2

Valde er skovens vogter

‘Valdes Jul – Skovens Vogter’ handler om drengen Valde, der er ked af at hans mor og morfar har sat deres fælles hjem, Egebjerggård, til salg.

En dag møder han den mystiske ulvepige Tala, der bor i skoven. Hun sætter Valde på sporet af en familiehemmelighed, der måske kan opklare mysteriet omkring, hvorfor gården er sat til salg.

Skoven viser sig at være fyldt med magiske hemmeligheder og fantastiske væsener – blandt andet nisser.

Tala mener, at Valde er udvalgt til at være skovens vogter, og at det ældgamle Modertræ kalder på ham for at genskabe pagten mellem skovens væsener og menneskene.

Valdes Jul
Foto: Sille Sterll, TV 2

Hjælp Mathilde med at komme i julestemning

På bagsiden af julekalenderen kan man hjælpe pigen Mathilde med at komme i julestemning.

På indersiden af dagens låge er der et billede eller en sætning, der giver inspiration til, hvordan man kan skabe god julestemning.

Billedet eller sætningen kan limes på bagsiden af julekalenderen, og i takt med at man placerer de 24 låger, kan man se, hvor meget glæde og julehumør man har givet Mathilde.

Valdes Jul Samlekort
Foto: TV 2

Samlekort

Igen i år er der mulighed for at samle på kort med karakterer og motiver fra TV 2’s julekalender.

Samlekortene kan fås fra den 3. november og frem til juleaften. Hver gang man handler for 100 kroner i Bilka, Føtex eller BR får man en pakke med tre kort. På Bornholm, Samsø og Ærø kan man få samlekortene i Netto.

Man kan også købe et samlealbum til sine kort, hvor der er mere info om ‘Valdes Jul – Skovens Vogter’ og forskellige opgaver.

TV 2’s julekalender er tegnet af Sanne Cecilie Larsen. Den koster 49 kroner og kan købes her:

– Arnold Busck
– Bilka
– Bog & idé
– BOGhandleren
– BR
– Brugsen
– Børnenes Boghandel
– 365discount
– Føtex
– Harald Nyborg
– Irma
– Julemaerket.dk
– Kontur
– Kvickly
– Legekæden
– Løvbjerg
– Meny
– Min Købmand
– Nemlig.com
– Politikens Boghal
– Salling
– Spar
– SuperBrugsen

Søg