Guide til karaktererne i Valdes Jul

Valdes Jul
Foto: Per Arnesen, TV 2

Den 1. december er der premiere på TV 2’s nye julekalender, ‘Valdes Jul – Skovens Vogter’, der handler om en dreng, som opdager en magisk skov fuld af mytiske væsner.

I julekalenderen kommer vi blandt andet til at møde en ulveskifter, en skovnisse og en mosekone.

Her kan du lære dem alle sammen at kende, inden det hele går løs.

Valdes Jul
Foto: Per Arnesen, TV 2

En magisk skov

Valde bor sammen med sin familie på Egebjerggård. Hvert år i december bliver gården forvandlet til et stort julemarked med juletræssalg og boder, som Valde elsker.

Men Valdes glæde smuldrer, da han finder ud af, at hans mor og morfar har sat gården til salg.

Valde sætter sig for at finde ud af, hvorfor hans mor og morfar ikke vil blive boende på gården, og det bringer ham på sporet af en familiehemmelighed.

Valdes Jul
Foto: Per Arnesen, TV 2

Valde og hans lillesøster Rita har altid fået at vide, at de ikke må gå ud i den skov, der ligger bag Egebjerggård. Da Valde går på opdagelse i skoven finder han dog ud af, at den gemmer på en masse hemmeligheder og er fyldt med magiske væsner.

Valde møder ulvepigen Tala, der kan skifte mellem at være et menneske og en ulv. Tala er på jagt efter at finde Skovens Vogter, der er nøglen til at genskabe den pagt, som sikrer naturens livskraft. Hun tror, at Valde måske er dén, hun leder efter.

Men der er andre, der også gerne vil finde Skovens Vogter. Den onde mosekone leder også efter ham. Hun har en plan om at udrydde menneskene, så de magiske væsner ikke længere behøver at leve i skjul, men kan leve i en stor skov som i gamle dage.

Valdes Jul
Foto: Per Arnesen, TV 2

Valde (Sander Løkke Borg)

Valde bor med sin familie på Egebjerggård. Han er meget glad for traditioner og elsker det julemarked, der hvert år bliver holdt på gården i december.

Han bliver derfor både sur og ked af det, da han finder ud af, at hans mor og morfar vil sælge gården, og sætter sig for at forhindre det.

VIDEO: Interview med Sander Løkke Borg

Valdes Jul
Foto: Per Arnesen, TV 2

Tala (Flora Augusta)

Tala er en ulveskifter, der kan skifte mellem at være et menneske og en ulv. Når hun er i menneskeskikkelse, bevarer hun sine ulvesanser og kan derfor både høre, se og lugte som en ulv.

Tala kommer fra Den Uendelige Skov, hvor hun lever et liv som ensom strejfer. Hun tager dog til menneskenes verden for at forsøge at finde Skovens Vogter.

VIDEO: Interview med Flora Augusta

Valdes Jul
Foto: Per Arnesen, TV 2

Rita (Selma Kjær Kuscu)

Rita er Valdes lillesøster. Hun er gårdens selvudnævnte drillenisse, der har det som mål at drille så mange som muligt i december.

Da hun en dag ser en rigtig nisse, bliver det dog hendes nye julemission at forsøge at lokke nissen frem igen. For at lykkes med missionen må Rita hjælpe de to unge medarbejdere på gården, Theis og Solveig, med at finde kærligheden.

VIDEO: Interview med Selma Kjær Kuscu

Valdes Jul
Foto: Per Arnesen, TV 2

Anker (Julius Stage Melchiorsen)

Anker er Valdes bedste ven og klassekammerat. Han vil gerne være én af de smarte drenge i skolen, men det er svært, når man som Anker går rundt i shorts hele året – uanset vejret.

Ankers største ønske er at blive inviteret til Celine fra 8. klasses fest den 22. december, og han vil gøre næsten alt for, at det lykkes.

VIDEO: Interview med Julius Stage Melchiorsen

Valdes Jul
Foto: Per Arnesen, TV 2

Rang (Anders Mossling)

Rang er en nisse, der bor i skoven. Han er lille, mistroisk og en rigtig eneboer.

Han passer på skoven i menneskenes verden, selvom han oprindeligt kommer fra Den Uendelige Skov. Rang taler med naturen. Han stoler ikke på menneskene, men han kender til vigtigheden af Pagten.

VIDEO: Interview med Anders Mossling

Valdes Jul
Foto: Per Arnesen, TV 2

Malou (Julie Agnete Vang)

Malou er Valdes mor. Hun gemmer på en sorg – en hemmelighed, som hun og hendes far har holdt skjult for resten af familien i mange år.

Malou bliver mere og mere bekymret for Valde, da han begynder at interessere sig for skoven bag Egebjerggård. Hun vil derfor gerne sælge gården og have sin familie væk inden jul.

VIDEO: Interview med Julie Agnete Vang

Valdes Jul
Foto: Per Arnesen, TV 2

Morten (Henrik Vestergård)

Morten er Valdes far. Han vægter familielivet højt, men han har travlt på sit arbejde.

Han er stor tilhænger af at hjælpe til på julemarkedet i weekenden, og han vil i virkeligheden gerne overtage gården sammen med Malou. Morten kender ikke til familiehemmeligheden, der gør at Malou gerne vil flytte.

Valdes Jul
Foto: Per Arnesen, TV 2

Jens (Ulver Skuli Abildgaard)

Jens er landmand og Valdes morfar. Han deler en familiehemmelighed med Malou – en sorg, de holder for dem selv.

Selvom Jens og Malou har en aftale om at sælge og flytte fra Egebjerggård, så snart børnene begynder at interessere sig for familiens skov, føler Jens sig ikke rigtigt klar til at opgive håbet og tilværelsen som landmand.

Valdes Jul
Foto: Per Arnesen, TV 2

Hermansen (Morten Brown)

Hermansen er en vaskeægte storbonde. Han ejer næsten alt den jord, der er i miles omkreds, dog ikke det stykke land, der hører til Egebjerggård – men det er han selvfølgelig også meget interesseret i at få fingrene i.

Hermansen er frembrusende, ihærdig og er ofte at finde på sin ATV.

VIDEO: Interview med Morten Brown

Valdes Jul
Foto: Per Arnesen, TV 2

Ulla (Tammi Øst)

Ulla er den nye vikar i Valdes klasse. Hun interesserer sig meget for biologi og naturen. Hun har altid en termokande med sig. Hun er meget nysgerrig i Valde og Talas interesse for naturen og ender med at tilbyde sin hjælp til deres mission.

Valdes Jul
Foto: Per Arnesen, TV 2

Theis (Oliver Tikotzi)

Theis er en ung landbrugsassisten, der er ansat på Egebjerggård. Han er håbløst forelsket i Solveig, men er for genert til at få gjort noget ved det. Rita forsøger derfor at hjælpe ham med at få taget det første skridt.

Valdes Jul
Foto: Per Arnesen, TV 2

Solveig (Isabella Møller Hansen)

Solveig har en bod på Egebjerggårds årlige julemarked, hvorfra hun sælger vanter, hun selv har strikket. Hun har masser af planer for sin fremtid, men ikke lige det at finde en kæreste. Det mener hun ikke, at hun har tid til.

Valdes Jul
Foto: Cosmo Film, TV 2

Celine (Ida Bendix Skelbæk-Knudsen)

Celine går i 8. klasse og er den seje pige på skolen, som alle gerne vil være venner med. Hun holder en stor fest den 22. december, som Anker meget gerne vil med til.

Hun har en dansegruppe på skolen, som hun træner med hver uge, og som Tala på et tidspunkt også bliver en del af.

Valdes Jul
Foto: Per Arnesen, TV 2

Tina (Laura Allen Müller)

Tina er skovfoged i firmaet ‘Fuglsang’. Hun bliver hyret af Valdes mor til at begynde at fælde skoven ved Egebjerggård.

Hun er effektiv og hårdtarbejdende, men hun går ikke på kompromis med andres sikkerhed – uanset om der er drillenisser eller børn på spil i skoven.

Valdes Jul
Foto: Per Arnesen, TV 2

Niels (Donald Andersen)

Niels er skolesekretær på Valdes skole. Han tager sit job meget seriøst og vil vide alt om sine elever på skolen. Han er opsat på at komme til bunds i sagen om, hvem den nye pige på skolen, Tala, egentlig er.

Hovedforfattere: Jesper Fink og Thomas Porsager

Episodeforfattere: Christian Bengtson og Julie Petrine Glargaard

Instruktion: Morten BH

Producere: Sille Sterll og Michel Ryddeskov

Executive producere: Tomas Hostrup-Larsen og Rasmus Thorsen

TV 2 executive producer: Lea Løbger

Produktion: Cosmo Film i samarbejde med FilmFyn

‘Valdes Jul – Skovens Vogter’ kan ses fra klokken 6.00 om morgenen på TV 2 Play eller om aftenen klokken 20.00 på TV 2.

OBS: Nogle dage – for eksempel den 1. december – sendes julekalenderen allerede klokken 19.55 på grund af VM i håndbold.

Søg