Christopher har lavet titelsangen til Valdes Jul

Valdes Jul Christopher
Foto: TV 2

Titelsangen til TV 2’s nye julekalender, ‘Valdes Jul – Skovens Vogter’, bliver sunget af Christopher.

Han har selv skrevet sangen i samarbejde med Pil Kalinka Nygaard Jeppesen og Frederik Thaae. Sidstnævnte var også med til at skrive titelsangen til ‘Ludvig og Julemanden’ i 2011.

Sammen har de tre lagt vægt på at skabe en tidløs og håbefuld sang, der indkapsler magien i julekalenderen.

– Det er en af de første sange, jeg har skrevet på dansk, og jeg var meget overrasket over at finde ud af, hvor godt det fungerede at sidde sammen med manuskriptforfatterne fra ’Valdes Jul’, fortæller Christopher:

– Jeg blev introduceret til en eventyrlig og magisk verden men også en verden, hvor naturen var i fare. Målet var at forbinde de to ting og få det hele forenet i en sang, så den blev håbefuld, positiv og opløftende. Det synes jeg, vi er lykkedes godt med.

Vil gerne skabe et juleminde

Christopher mindes selv sangene fra sin barndoms julekalendere og håber med ’Valdes jul’ at kunne bringe de samme gode juleminder frem hos både store og små.

– Jeg er selv vokset op med julekalendere som ’Jesus og Josefine’ og ’Pyrus’, og sangene blev spillet rigtig meget i mit barndomshjem. Det har altid været musikken i julekalenderne, som tryllebandt mig. Der er en power i, når det visuelle og det soniske mødes og går op i en højere enhed, fortæller han:

– De sange frembringer en masse gode minder, og hvis ‘Valdes Jul’ på nogen måde kan få samme betydning for andre, som de sange har haft for mig, så vil jeg virkelig føle, at jeg er kommet i mål. Jeg håber, folk tager sangen til sig og vil synge med.

Valdes Jul
Foto: Sille Sterll, TV 2

Valde er skovens vogter

‘Valdes Jul – Skovens Vogter’ handler om drengen Valde, der er ked af at hans mor og morfar har sat deres fælles hjem, Egebjerggård, til salg.

En dag møder han den mystiske ulvepige Tala, der bor i skoven. Hun sætter Valde på sporet af en familiehemmelighed, der måske kan opklare mysteriet omkring, hvorfor gården er sat til salg.

Skoven viser sig at være fyldt med magiske hemmeligheder og fantastiske væsener – blandt andet nisser.

Tala mener, at Valde er udvalgt til at være skovens vogter, og at det ældgamle Modertræ kalder på ham for at genskabe en svunden pagt mellem skovens væsener og menneskene.

Omdrejningspunktet i julekalenderen er naturen. De to forfattere bag historien håber, at den kan få danskerne til at tænke en ekstra gang over naturens betydning, og give dem lyst til at bruge mere tid i skoven.

Sangen er blandt andet tilgængelig på Christophers YouTube-kanal

Søg