Julie Agnete Vang: Gemyse var mit store idol som barn

Julie Agnete Vang og Kirsten Peuliche
Foto: DR og Per Arnesen, TV 2

Julie Agnete Vang spiller Valdes mor, Malou, i TV 2’s julekalender ‘Valdes Jul – Skovens Vogter’.

Som barn elskede hun selv ‘Nissebanden i Grønland’. Hun var især vild med Gemyse, der blev spillet af Kirsten Peüliche.

– Jeg ville så gerne være Gemyse som voksen. Jeg har faktisk spillet sammen med Kirsten Peüliche som voksen, og det var det første jeg sagde til hende, at jeg var så starstruckt, da jeg mødte hende. Jeg var sådan: ‘Det er løgn, at jeg skal spille sammen med dig. Du er mit kæmpe idol,’ fortæller Julie Agnete Vang til Juleweb.dk

Valdes Jul
Foto: Per Arnesen, TV 2

Hvad synes du om jul?

– Jeg elsker jul. Jeg er vokset op med mange dejlige juletraditioner i min familie – store jule, i kirke juleaften og alle de der klassiske danske traditioner, som jeg også har ført videre selv i min egen familie. Nu er det mig, der holder julen for min kæmpestore familie og min mands familie.

– Vi prøver lidt at putte alle de traditioner, vi synes der passer, at ‘morphe’ dem sammen. Det har krævet lidt tilvænning, og nogen har været sådan lidt: ‘Nå skal vi nu det? Det plejer vi da ikke hos os. Nej, det gør vi hos min mands familie.’ Så det skal man lige tilpasse sig.

– Det er en dejlig tid, især når det er, man har børn, for det er det bedste. Min datter glæder sig jo hele året til jul.

Hvad kan få dig i julestemning?

– Det kan julekoncerter i kirker – klassiske koncerter. Det kan få mig til at sidde og tude af lykke, og give mig den der følelse af, at nu skal vi have æbleskiver.

Valdes Jul
Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

Malou er en stor ‘nej-hat’

I julekalenderen bærer Malou rundt på en stor hemmelighed, som hun og hendes far ikke har fortalt resten af familien om.

Hemmeligheden har noget med skoven bag Egebjerggård at gøre, og hun vil ikke have, at hendes børn går ud i skoven.

– Det er været én lang ‘nej-hat’, har det føltes som, når man har skullet lave scener med Valde. Der har virkelig været mange situationer, hvor Malou skal sige: ‘Det skal vi ikke. Det gør vi ikke. Lad nu være og hold nu op.’ Altså, meget styrende matriark. Hun er kærlig, elsker juletraditioner og alt det der, men bestemt.

Valdes Jul
Foto: Per Arnesen, TV 2

Hvordan har det været at spille den rolle?

– Det har været dejlig. Hjemmevant, nej 🙂 Ej, jeg vil sige, at det har været en fryd at filme sammen med Sander og alle ungerne. Når man får lov til at spille så meget sammen med så mange børn, det er særligt.

– Det har været en kæmpestor gave at få lov til at bakke dem op i deres projekt. Det er jo ligesom dem, vi skal følge, og vi voksne skal ligesom skubbe dem i nogle retninger og være hjælperne og modstanderne i deres historie.

VIDEO: Se hele interviewet med Julie Agnete Vang

Søg