Tinkas Juleeventyr bliver til en musical

Tinkas Juleeventyr Musical
Foto: Lasse Lagoni

TV 2’s julekalender ‘Tinkas Juleeventyr’ bliver til en musical, der får premiere i Glassalen i Tivoli i november 2024.

Castet består blandt andre af Martin Bo Lindsten, Birthe Kjær, Szhirley, Johannes Nymark og Kasper Leisner.

Alle sangene til forestillingen bliver skrevet af Burhan G i samarbejde med Sarah West. Burhan G skrev også titelsangen til ‘Tinkas Juleeventyr’. Sarah West var i 2005 med til at synge titelsangen til ‘Jul i Valhal’ sammen med Martin Brygmann.

– Jeg er stolt over at få mulighed for at være med til at skulle realisere ‘Tinkas Juleeventyr’ som musical – et univers, jeg selv holder meget af, siger Burhan G:

– At skrive titelnummeret til ‘Tinkas Juleeventyr’ var en overvældende oplevelse, og det er en stor ære at få chancen, sammen med dygtige Sarah West, for at skabe endnu mere musik til Tinkas magiske univers.

Musicalen bliver lavet af Lion Musicals i samarbejde med Live Nation.

– Vi har med stor omhu og kærlighed arbejdet på bringe Tinkas magiske verden fra tv-skærmen til scenen, og vi har samlet et utroligt talentfuldt hold af skuespillere og kreative kræfter for at sikre, at publikum vil blive bjergtaget af denne nye musical, siger Thomas Langkjær, der er executive producer hos Lion Musicals.

Tinkas Juleeventur
Foto: Agnete Schlichtkrull, TV 2

Jagten på den forsvundne julestjerne

Tinka er ikke som de andre nisser. Da hun den 1. december får overrakt sin nisseamulet af Nissekongen, som symbol på at hun nu er en voksen nisse, skifter den ikke farve, som de andres.

Hendes mor, Nille, må gå til bekendelse og fortælle Tinka, at hun er halvt menneske.

Da historien om, at Tinka er halvt menneske, spreder sig i nissernes landsby, bliver hun udstødt af de andre nisser. Nisserne er nemlig overbevist om, at mennesker er farlige og upålidelige.

100 år tidligere blev nissernes julestjerne stjålet af et menneske, og siden har nisserne ikke haft magiske evner.

Tinka beslutter sig for, at hun vil forsøge at finde julestjernen og give nisserne deres tabte magi tilbage. Kun sådan kan hun igen gå i fred i nissernes landsby.

Hun rejser ind i menneskenes verden, hvor hun møder drengen Lasse. Han er lige flyttet ud til sin farmor på landet, fordi han har været involveret i en masse ballade i storbyen. Lasse indvilger i at hjælpe Tinka med at finde julestjernen.

Tinkas Juleeventyr Musical Plakat

Kendte musicalstjerner

I musicalen vender Martin Bo Lindsten vender tilbage til rollen som Lasses far, Mikkel, som han også spillede i julekalenderen på tv.

Rollen som farmor Maja skal spilles af Birthe Kjær, Nille skal spilles af Szhirley, Fileas skal spilles af Johannes Nymark, mens Kong Gobbe skal spilles af Kasper Leisner.

Sidstnævnte kender de fleste i forvejen fra de tre Tinka-julekalendere, hvor han har været fortællerstemmen under resumeret før hvert afsnit.

Hvem der skal spille Tinka og Lasse bliver afgjort til en audition i løbet af foråret, hvor alle børn og unge kan prøve lykken. Der vil blive meldt mere ud om auditions i det nye år, hvor resten af castet også bliver offentliggjort.

Billetsalget til musicalen begynder lørdag den 4. november klokken 10.

Søg