Guide til personerne i Tinkas Juleeventyr

Foto: Agnethe Schlichtkrull, TV 2

Om halvanden uge er der premiere på TV 2’s nye julekalender ‘Tinkas Juleeventyr’. Julekalenderen er fyldt med nisser, der har en masse specielle navne. Her kan du lære dem allesammen at kende, inden det hele går løs.

Tinka (Josphine Chavarria Højbjerg)

Tinka er en ung nisse på 14 år. Hun er en modig og stædig pige, der ikke giver op, før hun har nået sine mål. Tinka er ikke som de andre nisser. Det finder hun ud af, da hendes amulet ikke skifter farve ved ceremonien den 1. december. Hun er halvt menneske, og hendes mor, Nille, er ikke hendes biologiske mor.

Josephine Højbjerg er 14 år og bor på Bornholm. Hun startede sin skuespillerkarriere som Pil i tv-serien ‘Pendlerkids’, og har siden haft roller i blandt andet ‘Broen’ og ‘Klassen’. I 2015 spillede hun Julie i julekalenderen ‘Bubbers Juleshow’ på DR Ultra.

Foto: Agnethe Schlichtkrull, TV 2

Lasse (Albert Rosin Harson)

Lasse er lige flyttet med sin far og lillesøster fra storbyen ud til sin farmor på landet. Han har været involveret i en masse ballade, og hans far håber, at Lasse på landet vil få nogle nye bekendtskaber. Lasse savner dog sine gamle venner i storbyen.

Albert Rosin Harson er 15 år og bor på Christianshavn i København. Han har tidligere spillet med i filmen ‘Krummerne: Alt på spil’ og i DR Ultras forsøg på at lave en påskekalender med titlen ‘Panisk Påske’.

Foto: Agnethe Schlichtkrull, TV 2

Nille (Neel Rønholt)

Nille er Tinkas plejemor, og hun elsker Tinka meget højt. Hun er skrædder i Kongsby, og hun syr for både Kong Gobbe og hans søn Fileas. Hun er autoritetstro og gør altid, hvad andre beder hende om. Hun er godmodig, hjælpsom og har et stort hjerte, men hun skal lære at sige fra og følge sit eget hjerte.

Neel Rønholt slog igennem i 2001, hvor hun spillede Amalie i ‘Min Søsters Børn’. Efterfølgende har hun medvirket i et hav af spillefilm, tv-serier og teaterstykker, blandt andet ‘Kollegiet’, ‘Råzone’, ‘Badehotellet’, ‘Mercur’ og julekalenderen ‘Juleønsket’. Hun blev uddannet fra Statens Teaterskole i 2011.

Foto: Agnethe Schlichtkrull, TV 2

Fileas (Christian Tafdrup)

Fileas er kongens søn. Han er hofsnogen, der gør alt, hvad han kan for egen vindings skyld. Han skyr ingen midler og går til yderligheder for at vinde magten.

Christian Tafdrup er uddannet på Statens Teaterskole i 2003. Han har medvirket i en række film, tv-serier og radiodramatik, blandt andet ‘Den store dag’, ‘Efter brylluppet’, ‘Borgen’ og ‘Lærkevej’. Han har også tidligere instrueret spillefilmen ‘Forældre’.

Foto: Agnethe Schlichtkrull, TV 2

Kong Gobbe (Lars Knutzon)

Kong Gobbe er konge i nissernes rige. Han elsker sit folk, og de elsker ham, fordi han er god, retfærdig, lyttende og klog. Han er som regel uenig med sin søn Fileas.

Lars Knutzon er uddannet skuespiller ved Odense Teater i 1967. Han har blandt andet tidligere spillet Skipper i ‘Nissebanden’, borgmesteren i ‘Jul på Kronborg’, farfar Alfred i ‘Tidsrejsen’ og politikeren Bent Sejrø i ‘Borgen’. Han er morfar til Frida Brygmann Knutzon, som synger titelsangen til ’Tinkas juleeventyr’ sammen med Burhan G.

Foto: Agnethe Schlichtkrull, TV 2

Astrid (Rosita Nellie Holse Gjurup)

Astrid er Lasses lillesøster. Hun er sjov, glad og med på den værste. Hun er også rap i replikken og en anelse gammelklog. Hun elsker dyr, og så tror hun på nisser. Astrid er omsorgsfuld og er helt med på, at man skal være god ved andre.

Rosita Nellie Holse Gjurup er ni år og går på musikskolen Sankt Annæ i 3. klasse. Rosita har spillet Pusle i ‘Min søsters børn og guldgraverne’ og har medvirket i flere reklamer. Hun er også rigtig god til at synge.

Foto: Agnethe Schlichtkrull, TV 2

Mikkel (Martin Bo Lindsten)

Mikkel er far til Lasse og Astrid. Han er arkitekt og arbejder for en tegnestue i København. Han har taget beslutningen om at flytte på landet til sit barndomshjem Søgaard, for at få Lasse væk fra nogle dårlige bekendtskaber. Han er en rigtig handyman og går og tænker på, om det er tid til at få en kæreste.

Martin Bo Lindsten er uddannet ved Odense Teater. Han har masser af erfaring fra de skrå brædder, hvor han har spillet med i blandt andet ’Anna Karenina’, ’Den vægelsindede’, ’Jeppe på bjerget’ og ’Som man behager’. Han har også været en del af Aalborg Teaters ensemble og har haft mindre roller på skærmen, blandt andet i TV 2’s dramaserie ‘Norskov’.

Foto: Agnethe Schlichtkrull, TV 2

Maja (Birthe Neumann)

Maja er Lasse og Astrids farmor og Mikkels mor. Hun driver en dyrlægeklinik på Søgaard, hvor hun bor. Hun er dygtig og vellidt af sine kunder. Hun har begge ben på jorden og tror på alt, hvad der kan vejes og måles. Maja elsker sine børnebørn og forkæler dem.

Birthe Neumann er uddannet fra Statens Teaterskole i 1972, og hun har, ud over den mere end 40 år lange teaterkarriere, medvirket i tv-serier som ’Julestjerner’, ’Krøniken’ og  ’Badehotellet’. Hun har også på filmlærredet en omfattende karriere med roller i blandt andet ’Lykkevej’, ’Solkongen’ og ’Den skaldede frisør’.

Foto: Bo Tengberg, DFF, TV 2

Iben (Mia Lyhne)

Iben er Majas kollega. Hun er ambitiøs og god til sit job – og på jagt efter en kæreste. Hun er ikke specielt god til børn og har det bedst, når hun er i kontrol.

Mia Lyhne er en autodidakt skuespiller med en baggrund i både teater, radio, tv og film. Mia Lyhne er blandt andet kendt fra sine roller i ‘Klovn’ og ‘Krøniken’. I øjeblikket spiller hun julemandens kone i en ny julefilm, der bliver optaget i Viborg.

Foto: Agnethe Schlichtkrull, TV 2

Ingi (Ellen Hillingsø)

Ingi er vagt på slottet. Hun er Fileas’ loyale partner og leder af Kongsgarden. Hun er ikke bleg for at gå til yderligheder for at bevare sin position i nissernes rige.

Ellen Hillingsø er uddannet på Århus Teaters Skuespillerskole i 1994. Hun har arbejdet med teater, film, tv, radio og lagt stemme til tegnefilm og reklamer. Hun slog igennem i tv-serien ‘Charlot og Charlott’, og har haft roller i blandt andet ‘Broen’, ‘Livvagterne’, ‘Rita’ og julekalenderen ‘Absalons Hemmelighed’.

Foto: Agnethe Schlichtkrull, TV 2

Bjergi (Paw Henriksen)

Bjergi er vagt på slottet og meget pligtopfyldende. Det var ham, der i sin tid overdrog Tinka i Nilles varetægt, og han bliver en vigtig medspiller for Tinka i hendes forsøg på at finde julestjernen.

Paw Henriksen blev færdiguddannet på Statens Teaterskole i 2000 og har blandt andet spillet med i tv-serierne ‘Hotellet’, ‘Anna Pihl’ og ‘Krøniken’ Han har også spillet teater og medvirket i spillefilmene ‘Familien Jul 2’ og ‘Der kommer en dag’.

Foto: Agnethe Schlichtkrull, TV 2

Tuva (Anette Støvlebæk)

Tuva er lærer i nisseskolen. Hun er god og mild og vil sine elever det bedste. Hun er autoritetstro, men bliver dog mere og mere i tvivl om, hvad der er bedst for nisserne, som tiden går.

Anette Støvelbæk er uddannet ved Odense Teater i 1997. Hun har medvirket i mange teaterforestillinger og i spillefilm som ‘Italiensk for begyndere’, ‘De fortabtes sjæles ø’ og ‘Sprængfarlig bombe’. Desuden har hun været med i tv-serier som ‘Badehotellet’, ‘Lærkevej’, ‘Krøniken’, ‘Forsvar’ og ‘Strisser på Samsø’.

Foto: Agnethe Schlichtkrull, TV 2

Vilma (Esther Marie Boisen Berg)

Vilma er Tinkas bedste veninde. Hun følger med strømmen og flertallet, men kommer dog også i tvivl, om det nu altid er det rigtige at gøre.

Esther Marie Boisen Berg er 14 år og bor i Valby ved København. Esther går i skole på Vesterbro og har tidligere gået til drama. Esther har medvirket i det danske science fiction-drama ’QEDA’ i rollen som Louise. Hendes far er skuespilleren Ole Boisen, der blandt andet har været med i ‘A-Klassen’, ‘Forbrydelsen’, ‘Riget’ og ‘Krøniken’.

Foto: Agnethe Schlichtkrull, TV 2

Skir (Hadi Ka-Koush)

Skir er embedsmanden, som kongen altid spørger til råds. Han er pligtopfyldende og diplomatisk. Han kender nissernes love og deres gamle historier og sagn.

Hadi Ka-Koush er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i 2010. Han har blandt andet lagt stemme til Hassan i DR 2-julekalenderen ‘Yallahrup Færgeby’ og har medvirket i både teater, film og tv-serier. I 2015 slog han igennem som den ene halvdel af ‘Adam og Noah’, som nu turnerer i Danmark med showet ‘Klogskab’.

Søg