Årets tv-julekalendere er i handlen

Illustration: Martin Jørgensen

Fra mandag den 15. oktober kan årets tv-julekalendere fra DR og TV 2 igen købes på gader og stræder over hele landet.

Årets TV 2-julekalender er en genudsendelse af ‘Jul i Valhal’ fra 2005, mens DR har en helt ny produktion på plakaten – ‘Julestjerner’ – skrevet af Wikke og Rasmussen.

Foto: Mike Kollöffel, DR

DR: Julekalender med 25 låger

DR kan i år fejre, at de har udgivet Børnene U-landskalender i 50 år. Den første udkom i 1962. Årets julekalender er dog ikke helt som de andre. Den har nemlig også en låge nr. 25 – og hvorfor er stadig en hemmelighed!

Overskuddet fra Børnenes U-landskalender går i år til at bygge skoler i det nordlige Ghana. Problemet i Ghana er, at mange børn bor så langt ude på landet, at de ikke kommer i skole, fordi der for langt at gå. Håbet er, at også de mindste børn snart kan komme i skole.

Udover julekalenderen følger der også et ark med klistermærker og et computerspil med Børnenes U-kandskalender.

Jul i Valhal – TV 2’s Lågekalender 2012

TV 2: Gensyn med Jul i Valhal

TV 2’s julekalender udkommer i år for 22. gang. Den indeholder motiver fra serien Jul i Valhal, der handler om to børns møde med de gamle nordiske guder.

Traditionen tro er det igen i år Julemærkefonden, der får glæde af overskuddet fra salget af julekalenderen. Julemærkefonden driver de fire Julemærkehjem i Kollund, Hobro, Skælskør og Ølsted, der hvert år tilsammen hjælper over 700 ensomme og overvægtige børn til et bedre liv.

Foto: Thomas Marott, TV 2

Begge julekalendere koster 45 kr. pr. styk. De kan købes i SuperBrugsen, Kvickly, Fakta, Fætter BR, Toys R’Us, Bog & Ide, Guldbageren og SuperBest-butikker over hele landet. DR’s julekalender kan også købes i alle banker- og sparekasser, mens TV 2’s julekalender også kan købes på posthuset.

Søg