Skuespillerne fra Tinkas Juleeventyr: Sådan holder vi jul

Foto: Agnethe Schlichtkrull, TV 2

Siden den 1. december har vi fulgt deres jagt efter nissernes tabte magi i TV 2’s julekalender ‘Tinkas Juleeventyr’, men hvordan skal Tinka, Lasse, Nille og alle de andre fra serien egentlig selv fejre jul i år? Det fortæller de her til Juleweb.dk

Josephine Højbjerg (Tinka)

14-årige Josephine Chavarria Højbjerg, der spiller rollen som nissepigen Tinka, bor til daglig på Bornholm, og det er også her hun skal fejre jul i år.

– Jeg skal holde jul med min nærmeste familie ude hos min mormor og morfar, siger hun.

Er julen anderledes på Bornholm end i resten af Danmark?

– Nu ved jeg jo ikke, hvordan julen er i resten af landet, men det tror jeg ikke. Jeg tror vores jul er på samme måde som i resten af Danmark, siger hun.

Hvad kan få dig i julestemning?

– Det er virkelig et stort plus for mig, hvis der er sne. Det giver bare et eller andet. Jeg elsker sne, og så føler man virkelig, at det er jul, fortæller den 14-årige skuespillerinde.

And eller flæskesteg?

– Jeg har hele mit liv bedst kunnet lide flæskesteg, men nu har jeg faktisk fundet ud af, at and smager virkelig godt, så jeg tror næsten, at det er and nu, siger hun.

Albert Rosin Harson (Lasse)

Albert Rosin Harson, der spiller rollen som menneskedrengen Lasse, bor i København, og her skal han fejre jul med hele sin familie.

– Jeg plejer at holde jul sammen med min mor, far, søster, faster og mormor hjemme hos min mor. Så laver vi de traditionelle ting med at spise flæskesteg, løbe rundt om juletræet og sådan nogle ting, siger han.

Hvad kan få dig i julestemning?

– Når vi hører julemusik derhjemme, og vi har pyntet op med kravlenisser og andet julepynt, så kan jeg godt mærke, at nu er det jul, siger han.

Neel Rønholt (Nille)

Neel Rønholt spiller rollen som Tinkas mor, Nille. I virkeligheden er hun mor til datteren Ellen, der er tre år, og hun venter lige nu sit andet barn med skuespilleren Jens Sætter-Lassen, som mange kender fra serierne ‘1864’ og ‘Badehotellet’, men som også spillede Egon i ‘Olsen-Bandens første Kup’ i 1999.

– Vi skal fejre jul hjemme hos mine forældre, og det er meget traditionelt med juletræ, som vi pynter den 23. december, og så spiser vi julemad, danser om juletræ og bare har det hyggeligt sammen, siger hun.

Hvad kan få dig i julestemning?

– Det vigtigste for mig juleaften er, når vi danser om juletræet. Når lysene er blevet tændt, og man går rundt og kigger på det smukke julepynt. Det meget fredfyldt og en meget særlig ting at gøre sammen med sin familie, synes jeg. Det der med, at man går rundt, synger en sang og holder i hånden. Det er meget magisk, fortæller Neel Rønholt.

Rosita Nellie Holse Gjurup (Astrid)

Der plejer at være godt fyldt rundt om bordet, når ni-årige Rosita Nellie Holse Gjurup fejrer jul med sin familie.

– Jeg plejer at holde jul sammen med min farmor og farfar, mine tre fætre, min faster og onkel, min farmors søster og hendes mand, min mor, min storebror og min far. Men i år skal mine tre fætre og min onkel og faster til Thailand, og så er der også nogle andre, der ikke kan komme, så det bliver bare mig, min storebror, min far og min farmor og farfar, fortæller hun.

Hvad kan få dig i julestemning?

– Der er rigtig mange gode ting ved julen. Jeg elsker sne, men det er jo ikke lige hver jul, det kommer til at sne. Men jeg elsker også bare at spise mad sammen med min familie og åbne gaver, siger hun.

Lars Knutzon (Kong Gobbe)

Når Lars Knutzon, der spiller rollen som Kong Gobbe, skal fejre jul i år, bliver det sammen med en anden nøgleperson fra ‘Tinkas Juleeventyr’. Frida Brygmann Knutzon, der synger titlenmelodien til julekalenderen sammen med Burhan G, kommer også. Hun er nemlig Lars Knutzons barnbarn.

– Nogle gange holder vi jul sammen med min familie, og nogle gange holder vi jul sammen med min kones familie. I år tror jeg, at det bliver med min egen familie, hvor Frida hun kommer, og så mine søskende, fortæller han.

Lars Knutzon er ikke religiøs, og derfor er hans jul en smule anderledes end mange andres.

– Vi går ikke i kirke og sådan noget. Vi holder det som en lysets fest, for nu begynder det snart at blive lyst igen. Det kan godt være, at vi synger en enkelt julesang – hvis den er sjov og sød. Der er skrevet mange gode julesang og salmer, det ved jeg godt, der er. Men når man nu ikke er religiøs, så er det lidt underligt at sidde og synge dem, siger han.

Martin Bo Lindsten (Mikkel)

Martin Bo Lindsten spiller rollen som Lasses far, Mikkel. I virkeligheden er han også blevet far for halvandet år siden, og det kommer til at spille en stor rolle i årets julefejring.

– Jeg tror, den bliver ret traditionel. Jeg har en datter på halvandet år, som gør, at vi måske slår lidt mere kreds om os selv, end vi har gjort tidligere. Jeg ser i hvert fald frem til det, når man også har børn, så bliver det ligesom det, vi oplever julen igennem – deres øjne, siger han.

Hvad kan få dig i julestemning?

– Hvis man kan finde en balance, så man ikke gør for meget ud af julen. Der skal stadig være plads til at kunne slappe af og være sammen. Hvis det bliver for travlt og forhastet, så synes jeg ligesom, at pointen ryger for mit vedkommende. Så jeg tror, det i bund og grund er essensen, det er en form for nærvær – at være sammen med sin familie. for vi ses jo ikke særlig tit i vores fortravlede hverdag, så det er først og fremmest det, der er det vigtigste, sig er han.

Esther Marie Boisen Berg (Vilma)

Tinkas bedste veninde, Vilma, bliver spillet af Esther Marie Boisen Berg. Hun skal holde jul med familien i Valby.

– Jeg plejer at holde jul i Aarhus sammen med hele min familie, men i år er det kun mig, min mor, far og storebror, der holder jul sammen, så det foregår bare hjemme i Valby. Min familie er ude og rejse, og sammen med deres andre bedsteforældre og sådan noget. Men dagen efter juleaften tager vi så til London, og skal være lidt der, siger hun.

Se interviews med flere skuespillere fra ‘Tinkas Juleeventyr’ på Juleweb.dk’s YouTube-kanal

Søg