Mød skuespillerne i Julehjertets Hemmelighed

Julehjertets Hemmelighed
Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

Læg godt mærke til de fem personer på billedet ovenfor. Dem kommer du nemlig til at se rigtig meget til i december på DR 1.

De spiller nogle af hovedrollerne i årets julekalender ‘Julehjertets Hemmelighed’. Her kommer vi til at kende dem som familien Høst. En fattig familie, der lever af at arbejde som tjenestefolk på en herregård i midten af 1800-tallet.

Pigen i midten hedder Karen. Hun er hovedpersonen i julekalenderen og bliver spillet af Karla Larsen Moltsen.

– Det er mega fedt, at være med i en julekalender. Det er jo noget, jeg altid har set, både da jeg var mindre og også nu, så det er mega fedt selv at få lov til at være med i en. Lige pludselig er det én selv, man skal sidde og kigge på. Det bliver specielt, men så kan mine venner da endelig få at se, hvorfor jeg på et tidspunkt var væk i fire måneder, fortæller Karla Larsen Moltsen til Juleweb.dk

Julehjertets Hemmelighed
Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

Karens mor, Gudrun, bliver spillet af Ditte Ylva Olsen. Karl, der er Karens far, bliver spillet af Anders Brink Madsen. Lillebror Johannes bliver spillet af Sigurd Moe, mens Maximillian Henriques Hale spiller storebror Rasmus.

– Det er ret vildt at være med i en julekalender. Det er noget, man altid har tænkt over kunne være fedt. Alle ved hvad julekalender er, og alle har set det. Dét, selv at være en del af det, det er vildt. Det er mig selv nu, der er en del af den verden, siger Maximillian Henriques Hale til Juleweb.dk

Julehjertets Hemmelighed
Foto: Andreas Bastiansen, DR, Mastiff

Karen mister evnen til at kunne se nisser

‘Julehjertets Hemmelighed’ begynder dagen før at Karen skal fejre sin 13 års fødselsdag.

Nu er hun voksen. Hun skal ikke længere gå i skole, men skal i stedet begynde som stuepige på den herregård, hvor hendes mor i forvejen arbejder som kogekone, hendes far er forkarl og hendes storebror er staldknægt.

At blive 13 betyder dog også, at hun pludselig ikke længere kan se sin bedste ven, nissen Rumle. Rumle er herregårdens beskytter. Det er hans job at sørge for, at kornet ikke mugner og mælken ikke bliver sur, men det er kun børn, der kan se ham. Når et menneske fylder 13, vil de hurtigt begynde at glemme, at de nogensinde har kunnet se nisser.

Julehjertets Hemmelighed
Foto: Bastian Schiøtt, DR, Mastiff

Karen er ulykkelig over at miste sin ven, men en skærslipper fortæller hende, at hun kan fortsætte med at se nisser, hvis hun og Rumle sammen gennemfører et ritual og skaber et magisk julehjerte.

Karen og Rumle gennemfører ritualet, men pludselig begynder der at ske en række ulykker på herregården. Der viser sig nemlig, at der er mange farer forbundet med at aktivere ‘Julehjertets Hemmelighed’.

Julehjertets Hemmelighed
Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

Svært at opføre sig som i 1800-tallet

På herregården bor parret Erik og Rigmor, der bliver spillet af Esben Dalgaard og Mia Lyhne.

De har to børn. Gotfred, der bliver spillet af Isak Celinder Faurholm, og Marie Louise, der bliver spillet af Isa Thorlacius.

Julehjertets Hemmelighed
Foto: Andreas Bastiansen, DR, Mastiff

Erik og Rigmor har planer om, at den 17-årige Marie Louise skal forloves med en mand, der har et godt forhold til kongen. Marie Louise er dog mere lun på stalddrengen Rasmus, men i midten af 1800-tallet er det svært for en rig pige og en fattig dreng at få lov til at være kærester.

– Det har været en udfordring at spille Marie Louise. Der er en kæmpe kontrast mellem den tid, hun lever i og den tid, jeg lever i, men der er også forskel på vores personligheder. Hun er meget innovativ og videnskabsagtig, hvor jeg er mere rolig og kreativ. Og så er hun virkelig stædig. Jeg er ikke så stædig, men nogle gange ville jeg ønske, at jeg var mere stædig, fortæller Isa Thorlacius til Juleweb.dk

Julehjertets Hemmelighed
Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

Oldfruen Miriam er ansat til at holde styr på de mange tjenestefolk. Hun bliver spillet af Lise Baastrup, og hun har brugt lang tid på at lære, hvordan man opførte sig i det bedre borgerskab i 1800-tallet.

– Vi har haft en historisk forlæser, som vi har brugt utrolig meget. Hvordan man skal stå, hvordan man skal sidde, hvordan man skal tiltale folk, hvordan man spiser, hvordan man hilser og nejer. Alt det, har vi skullet lære. Vi har været i skole. Det har været rigtig spændende, siger Lise Baastrup til Juleweb.dk

Julehjertets Hemmelighed
Foto: Andreas Bastiansen, DR, Mastiff

Skurk for anden gang i en julekalender

Skurken i julekalenderen er skærslipperen Lars Ravn. Han bliver spillet af Niels Martin Eriksen, og det er ikke første gang, at han spiller skurken i DR’s julekalender.

– Nu har jeg jo prøvet det før. Jeg var Ragnar i ‘Tidsrejsen’, så jeg kender jo godt det at skulle portrættere en skurk. At lave en skurk er jo det, der får helten frem i alle andre mennesker. Det handler jo om at give hovedpersonerne modstand, siger Niels Martin Eriksen.

‘Julehjertets Hemmelighed’ er skrevet og instrueret af Poul Berg, der også skrev ‘Tidsrejsen’.

Den er lavet af Mastiff i samarbejde med FilmFyn.

TRAILER TIL JULEHJERTETS HEMMELIGHED

Søg