Børnenes U-landskalender 2021 er udkommet

Tidsrejsen - Børnenes U-landskalender 2021
Illustration: Line Malling Schmidt, DR

Årets julekalender på DR 1 er en genudsendelse af ‘Tidsrejsen’ fra 2014, hvor Sofie og Dixie rejser både frem og tilbage i tiden.

‘Børnenes U-landskalender’ er en tredimensionel gengivelse af Dragør, hvor julekalenderen foregår. Den er tegnet af Line Malling Schmidt.

Overskuddet fra salget af julekalenderen skal hjælpe fattige børn i Kenya med at komme i skole.

Tidsrejsen
Foto: Tine Harden, DR

Sofie og Dixie rejser i tiden

‘Tidsrejsen’ kan nok bedst beskrives som en dansk juleudgave af ‘Tilbage til fremtiden’-serien.

Julekalenderen handler om Sofie, der er træt af at være skilsmissebarn. Hun drømmer om at hendes forældre finder sammen igen, så de kan holde jul som i gamle dage.

En dag møder hun den mystiske dreng Dixie, der kan rejse i tiden. Han tager Sofie med tilbage til 1984, hvor hun ser sit snit til at forsøge at ændre på historiens gang. Det får dog katastrofale konsekvenser for nutiden, at Sofie har pillet ved fortiden.

Kenya
Foto: Sala Lewis, DR, Folkekirkens Nødhjælp

Børn i Kenya har for langt til skole

Siden 1962 har ‘Børnenes U-landskalender’ samlet næsten 195 millioner kroner ind til at hjælpe fattige børn i Afrika, Asien og Latinamerika.

I år går overskuddet fra kalendersalget til Folkekirkens Nødhjælp, der vil hjælpe børn i et af Kenyas fattigste og tørreste områder, den nordlige Turkana-region, med at komme i skole.

– I dag må nogle børn gå 5-10 kilometer for at komme i skole, og med projektet vil vi blandt andet bygge skoler tættere på, hvor de bor, så børnene får nemmere ved at komme i skole og færdiggøre den. I dag kommer mange børn i Turkana slet ikke i skole. I stedet må de hjælpe med at finde brænde og arbejde, så familien kan få mad nok i det meget tørre område, hvor grøntsager også har svært ved at gro, siger Birgitte Qvist-Sørensen, der er generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Prinsesse Marie har været protektor for Folkekirkens Nødhjælp i ti år, og hun var derfor med til at afsløre U-landskalenderen for børnene på Heibergskolen i København den 4. november.

Prinsesse Marie delte julekalendere ud på Heibergskolen
Foto: Bjarne Bergius Hermansen, DR

Påklædningsdukker med Hr. Skæg og Motor Mille

Julekalenderen koster 45 kroner og kan købes i en række supermarkeder, boghandler og museer.

Med julekalenderen følger to påklædningsdukker med Hr. Skæg og Motor Mille. I november kan man følge de to på DR Ramasjang i programmet ‘Jagtens på regnbuens farver’, hvor man kan lære mere om Kenya.

På DR Ultra man også blive klogere på Kenya i en række programmer med ‘Ultra Nyt’-værten Jonas Madsen. ‘Kenya på egen krop’ hedder programmerne, og de kan allerede nu findes på DR TV.

Søg