Årets tv-julekalendere er i handlen

Foto: Niels Busch, DR

Et sikkert tegn på at det snart er jul, er når årets tv-julekalendere rammer butikkerne over hele landet. TV 2 byder i år på et gensyn med Pyrus, mens DR både har en helt ny science fiction-julekalender og en genudsendelse af Jullerup Færgeby på programmet.

DR: To julekalendere i én

Børnenes U-landskalender fra DR og Danida er i år ikke bare én – men hele to julekalendere. DR har lyttet til kritikken fra de mange forældre, der sidste år savnede en julekalender i relation til genudsendelsen af ‘Jul på Slottet’ på Ramasjang. ‘Pagten’, der blev sendt på DR 1, var nemlig for uhyggelig til, at de mindste børn kunne se med.

Foto: Tine Harden, DR

DR 1 sender i år en helt ny julekalenderproduktion. ‘Tidsrejsen’ handler om den 13-årige videnskabsnørd Sofie, hvis største ønske er at bringe sine skilte forældre sammen igen. Da hun ved et tilfælde bliver i stand til at rejse i tiden, rejser hun tilbage til sine forældres ungdom i 1984, for at forhindre, at de kommer til at gå fra hinanden. Men det hele går selvfølgelig grueligt galt.

Foto: Helge Jensen, DR

På DR Ramasjang er der gensyn med en ægte klassisker. Jullerup Færgeby, der første gang blev vist på tv i 1974, er tilbage på skærmen. En julekalender, som mange sikker bedst kender for Anton, der hele tiden revner sine bukser – og sangen Det kan du få for en krone. Sammen med de to julekalendere får man også en Jullerup Færgeby-opgavebog.

Årets U-landskalender støtter skolebørn i Zambia. Næsten halvdelen af alle børn i det østlige Zambia dropper ud af skolen før 7. klasse, og nogle har op til tre timers transport hver dag til og fra skole. Derfor vil U-landskalenderen i samarbejde med Plan Danmark skabe en god skole for flere end 20.000 børn på 36 skoler i Zambia.

Foto: Søren Hartvig, TV 2

TV 2: Pyrus indtager skærmen igen

På TV 2 er der også en klassiker på programmet. Den tredje julekalender i serien om Pyrus, ‘Alletiders Julemand’, bliver genudsendt. Julemanden har mistet sin hukommelse, og nu er det op til Pyrus, Gyldengrød og Kandis at rejse igennem hele hans historie, for at få ham til igen at huske, hvem han er.

Igen i år hører der en app med til TV 2’s julekalender. Selve julekalenderen er lavet som et brætspil, og når man holder sin smartphone eller tablet hen foran dagens låge, springer Pyrus og Kandis frem på skærmen. De kommer enten med en ny regel til brætspillet, fortæller en historie eller kommer med et lille minispil. App’en hedder Pyrus – ‘Alletiders Juleræs’.

Som altid er det Julemærkefonden, der får glæde af overskuddet fra salget af TV 2’s julekalender. Julemærkefonden driver de fire Julemærkehjem i Kollund, Hobro, Skælskør og Ølsted, der hvert år tilsammen hjælper over 700 ensomme og overvægtige børn til et bedre liv.

Kan købes over hele landet

Begge julekalendere koster 45 kroner pr. styk. De kan købes i SuperBrugsen, Kvickly, Fakta, Fætter BR, Toys R’Us, Bog & Ide, Guldbageren og SuperBest-butikker over hele landet. DR’s U-landskalender kan også købes i alle landets banker, Føtex og Bilka-butikker samt på en række biblioteker. TV 2’s julekalender kan også købes på posthuset.

Del artikel

Del på facebook
Del på twitter
Del på email