Tidsrejsen – DR’s nye julekalender

Foto: Tine Harden, DR

Optagelserne til DR’s næste store familiejulekalender er i fuld gang, og denne gang kan vi se frem til en action/adventure-historie om kærlighed, skilsmisse, hemmelige agenter fra fremtiden – og ikke mindst en tidsrejse.

– At bevæge sig i tider er noget, man har set i flere forskellige julekalendere. Men vi går lidt mere videnskabeligt til værks. Vi går ikke ind igennem en dør, og så er man pludselig i en anden verden. Vi går ind i den videnskabelige del af det, og på den måde påstår vi, at tidsrejser kan lade sig gøre, fortæller manuskriptforfatter Poul Berg.

Træt af at være skilsmissebarn

Julekalenderen handler om pigen Sofie, der bor i Dragør lige udenfor København. Hun er træt af den måde hendes familie fungerer på, efter at forældrene er gået fra hinanden. Pludselig får hun mulighed for at lave om på det hele, ved at rejse tilbage til sine forældres barndom med en tidsmaskine.

– Det handler om, at hun gerne vil have genskabt den jul, hun havde, før hendes forældre gik fra hinanden. Desuden er hun en opfinder-pige, som har en farfar, der er en genial opfinder, og så laver de en opfindelse, som kan få det til at lykkes, fortæller Poul Berg.

Blandt hovedrolleindehaverne i julekalenderen er Kurt Ravn, Stine Stengade, Lars Knutzon og Sigurd le Dous. Kaspar Munk er instruktør.

Tidsrejsen skal vises på DR 1 til december i år.

Søg