Julefeber er nomineret til tre Robert-priser

Foto: Snorre F. Ruhe, DR

Julefeber er med i kapløbet om at vinde prisen som ‘Årets Korte Tv-serie’, når de prestigefyldte Robert-priser bliver uddelt den 6. februar.

Derudover er både Joachim Fjelstrup og Peter Frödin nomineret i kategorien ‘Årets Mandlige Birolle i en Tv-serie’ for deres roller i julekalenderen, og Bodil Jørgensen kan for anden gang i karrieren vinde prisen som ‘Årets Kvindelige Birolle i en Tv-serie’ for en rolle i en julekalender.

Foto: Snorre F. Ruhe, DR

Stærke konkurrenter

Det er de 2.000 medlemmer af Danmarks Film Akademi, der bestemmer, hvem der skal vinde Robert-priserne.

I kampen om at blive ‘Årets Korte Tv-serie’ er Julefeber oppe mod 32, Cold Hawaii, SEX og Noget om Emma.

I kategorien ‘Årets Mandlige Birolle i en Tv-serie’ kæmper Joachim Fjelstrup og Peter Frödin mod Pilou Asbæk (Efterforskningen), Peter Plaugborg (Ulven Kommer) og Jens Jørn Spottag (Sygeplejeskolen).

I kategorien ‘Årets Kvindelige Birolle i en Tv-serie’ kæmper Bodil Jørgensen mod Pernilla August (Efterforskningen), Christine Albeck Børge (Ulven Kommer), Anette Støvelbæk (Sygeplejeskolen) og Emma Sehested Høeg (Limboland).

Foto: Snorre F. Ruhe, DR

Tidligere vindere

Det er i år niende gang, at tv-serier har mulighed for at vinde en Robert-pris. Tidligere var prisen kun forbeholdt spillefilm.

I 2017 vandt Bodil Jørgensen prisen som ‘Årets Kvindelige Birolle i en Tv-serie’ for sine roller i Rytteriets Jul. En pris, hun nu altså har mulighed for at vinde igen i år for sin rolle som mormor i Julefeber.

I 2013 vandt Birthe Neumann prisen som ‘Årets Kvindelige Birolle i en Tv-serie’ for sin rolle som grus-grevinden Vera i Julestjerner, og i 2018 løb holdet bag Tinkas Juleeventyr med prisen som ‘Årets Korte Tv-serie’.

Foto: Martin Dam, Scanbox Entertainment

Fire nomineringer til julefilm

Også de to spillefilm ‘Julemandens Datter 2 – Jagten på Kong Vinters Krystal’ og ‘Malous Jul’ har mulighed for at hive en Robert-pris hjem. Begge film er nomineret i kategorien ‘Årets Børne- og Ungdomsfilm’.

Martin Madsen, der har lavet visuelle effekter i Julemandens Datter 2, er nomineret i kategorien ‘Årets Visuelle Effekter’, mens sangen ‘Hver For Sig’, der bliver sunget af X Factor-vinderen Alma Agger i Julemandens Datter 2, er nomineret i kategorien ‘Årets Originale Sang’.

Del artikel

Del på facebook
Del på twitter
Del på email