De første nyheder om DR’s julekalender 2020

Foto: Mike Kollöffel, Tine Harden, Per Arnesen, Ulrik Boel Bentzen, DFF, DR

DR er i fuld gang med at optage en ny julekalender, der skal vises på tv til december i år, og selvom stationen endnu ikke selv har offentliggjort noget om projektet, så er de første rygter nu sluppet ud.

Nedenstående er ikke bekræftet af DR.

Bjørns familie mister deres lejlighed

Julekalenderen handler drengen Bjørn, der bor i en lejlighed i København sammen med sin far og lillesøster Gro. Børnene mistede deres mor for nogle år siden, og derfor består familien nu kun af de tre.

Faren har dog svært ved at få enderne til at hænge sammen økonomisk, og den 1. december bliver den lille familie smidt ud af deres lejlighed, fordi faren skylder penge. Familien flytter ind på loftet på farens arbejdsplads, hvor de forsøger at holde sig skjult.

Samtidig begynder der at ske nogle mystiske ting med Bjørn. Under den årlige julefest på skolen kan han pludselig ikke styre sig selv. Han begynder blandt andet at danse ukontrolleret og flyver op i toppen af et juletræ. Hvad er der galt med ham?

Senere i julekalenderen kommer vi også til at møde en pige ved navn Frederikke og en julemand.

Titel endnu ukendt

Det er endnu ikke endeligt besluttet, hvad julekalenderen skal hedde, men ifølge Juleweb.dk’s oplysninger overvejer DR blandt andet at kalde den ‘Julefeber’.

Rollen som Bjørn og Gros far bliver spillet af Joachim Fjelstrup, der blandt andet tidligere har medvirket i ‘Herrens Veje’ og ‘Greyzone’. Derudover er Bodil Jørgensen med i julekalenderen i rollen som Bjørns mormor.

Rune Schjøtt-Wieth er hovedforfatter på julekalenderen. Den bliver instrueret af Natasha Arthy, der blandt andet tidligere har instrueret ‘Forbydelsen III’, ‘Lulu & Leon’ og ‘Drengen de kaldte kylling’.

Der er blandt andet lavet optagelser til julekalenderen i Det Kongelige Teater, Tivoli og Nyhavn.