Tinkas Juleeventyr vinder Robert-pris

Tinkas Juleventyr
Foto: Agnethe Schlichtkrull, TV 2

‘Tinkas Juleeventyr’ var ‘Årets Korte Tv-serie’ i 2017. Det blev afgjort søndag den 4. februar, da de prestigefyldte Robert-priser blev uddelt i København.

Julekalenderen vandt prisen foran tv-serierne ‘Perfekte Steder’, ‘Joe Tech’, ‘Yes No Maybe’ og ‘Min Mosters Historier’, der var de andre nominerede i kategorien.

– Den her tv-serie har jeg lavet sammen med en hel masse fantastiske mennesker, og det har været en kæmpe fornøjelse. Jeg ved godt, at når man bliver ringet op og spurgt om man vil lave en julekalender til TV 2 med nisser, så er der måske nogen, der ikke synes, at det er det aller mest sexede i hele verden. Men alligevel lykkedes det mig at få en fantastisk masse meget dygtige og garvede mennesker til at stille op, sagde instruktør Mogens Hagedorn i sin takketale.

Foto: Agnete Schlichtkrull, TV 2

Han benyttede også lejligheden til at rose skuespillerne Josephine Chavarria Højbjerg og Albert Rosin Harson, der spillede Tinka og Lasse i julekalenderen:

– Det er to meget, meget dygtige mennesker, som I kommer til at se heroppe mange gange ude i fremtiden. Så glæd jer til det, sagde han.

Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

Forfatter: Respekter hinanden på trods af forskellighed

‘Tinkas Juleeventyr’ er skrevet af Flemming Klem. Han ville gerne fortælle en historie om forskellighed og splittelse – og om hvordan det er at stå i en situation, hvor man er udstødt af fællesskabet. Det handlede hans takketale også om:

– Vi arbejder alle sammen meget hårdt, så skal vi ikke være enige om, at vi skal have en branche, hvor vi kan inspirere hinanden, og hvor vi på trods af vores forskelligheder, der kan være køn, race, tro eller seksualitet, kan møde hinanden med åbenhed, ydmyghed, respekt og kærlighed. Inde hos nisserne siger de sådan: Vær en ven for din nærmeste, vær en ven for din fjerneste. Nisser står sammen, for én nisse er ingen nisse, sagde han.

Foto: Agnethe Schlichtkrull, TV 2

Pris til Christian Tafdrup

Skuespilleren Christian Tafdrup, der spillede rollen som den onde prins Fileas i julekalenderen, var nomineret til prisen som ‘Årets Mandlige Birolle i enTtv-serie’. Den pris blev dog vundet af Mikkel Boe Følsgaard fra ‘Arvingerne’.

Christian Tafdrup forlod dog ikke Robert-festen tomhændet. Han vandt nemlig prisen for ‘Årets Originale Manuskript’ med sin egen spillefilm ‘En Frygtelig Kvinde’.

Søg