Nissebanden på DR Ramasjang

Nissebanden
Foto: Valdemar Vedel, DR

Mens DR 1 i år genudsender ‘Absalons Hemmelighed’ som årets store familiejulekalender, så byder DR Ramasjang på et gensyn for de mindste med den første julekalender i serien om ‘Nissebanden’ fra 1984.

Det er fjerde gang, at Nissebandens jagt efter julemandens gode humør bliver vist på tv. Seneste genudsendelse var i 2001.

Julekalenderen er skrevet af Flemming Jensen og Hans Dal, der også selv spiller rollerne som grødnissen Lunte og den øverstkommanderende A38. Derudover medvirker også Kirsten Lehfeldt, Lars Knutzon, Arne Hansen og Kirsten Peüliche som medlemmer af Nissebanden i julekalenderen.

Igen i år kommer der en lågekalender til både ‘Absalons Hemmelighed’ på DR 1 og ‘Nissebanden’ på DR Ramasjang.

Nissebanden på hemmelig mission

Julemanden har mistet sit gode humør, og den hemmelige Nissebande får til at opgave at finde det igen. De ved, at humøret er en blanding af de fire ingredienser: En fryd for øjet, En liflen for øret, En kilderen i næsen og En rislen ned af ryggen.

Nissebanden skal indsamle deres ideer til humørets bestands i poser, som med flaskepost skal transporteres til hovedkvarteret, hvor det vil blive undersøgt nærmere. Men noget er galt, for den unge Pil oplever gang på gang at poserne går i stykker, når hun forsøger at indsamle materiale.

Piratskatten  •  Foto: SVT

Mere jul på Ultra

Også på DR’s kanal for de lidt større børn er der julekalender i år – endda hele to. Den ene er med Bubber, der sammen med nogle børn roder sig ud i nogle vanskeligheder, som kun en ægte julestemning kan redde dem fra.

Derudover sender DR Ultra den svenske julekalender ‘Piratskattens Hemlighet’, der i Danmark bare kommer til at hedde ‘Piratskatten’. Julekalenderen handler om de to søskende Minna og Sam, der rejser til byen Orchid Ivoire i Kroatien for at fejre jul med deres tante og kusine.

Tanten har et hotel ved byens kyst, men det er i stor fare for at blive købt af en virksomhed, der har onde planer om at udnytte kyststrækningen. Sammen med kusine Bianca begynder de to søskende at gå på jagt efter den mystiske pirat Kaptajn Aquilas forsvundne skat, der måske kan redde hotellet.

Julekalendere på DR

Absalons Hemmelighed – klokken 19.30 på DR 1

Nissebanden – klokken 17.00 på DR Ramasjang

Piratskatten – klokken 19.00 på DR Ultra

JULTRA med Bubber – klokken 19.15 på DR Ultra

Søg