Julefeber bliver til en teaterforestilling

Julefeber Aarhus Teater
Artwork: LiengaardART, Aarhus Teater

DR’s julekalender ‘Julefeber’ vil i november og december kunne opleves som teaterforestilling på Aarhus Teater.

Samme teater lavede også ‘Pagten’ til en teaterforestilling i 2019, der blev en stor publikumssucces.

Julie Petrine Glargaard skal skrive julekalenderens manuskript om til et teaterstykke. Hun har tidligere blandt andet været episodeforfatter på ‘Tinka og Sjælens Spejl’ og årets nye TV 2-julekalender ‘Valdes Jul – Skovens Vogter’.

Emil Busk Jensen og Mette Klakstein skal spille rollerne som Bjørn og Frede, mens Jannie Faurschou skal spille Bjørns skøre mormor. Derudover vil der være mange balletbørn fra ‘Ballet Akademiet’ i Aarhus med i forestillingen.

Julefeber
Foto: Christian Geisnæs, DR

Bjørn er ved at blive til nisse

‘Julefeber’ handler om 13-årige Bjørn, der pludselig er begyndt at opføre sig meget underligt. Hver gang han hører musik, begynder han at danse ukontrolleret, og der vokser hvide hår ud af øret på ham.

Det viser sig, at han er ved at blive til nisse, ligesom mange andre i hans mors familie har været det før ham. I løbet af julekalenderen må han lære at acceptere sin skæbne og styre sine kræfter, hvis han vil undgå at dø.

Samtidig er Bjørns far havnet i så store økonomiske problemer, at familien ikke længere har noget sted at bo. De flytter derfor ind på loftet af farens arbejdsplads, ‘Det Kongelige Teater’, hvor de forsøger at holde sig skjult.

På teatret møder Bjørn balletpigen Frederikke – eller bare Frede – som han kommer til at hænge en del ud med. Frede føler ikke rigtig, at hun passer ind blandt de andre piger på balletskolen.

Foto: Snorre F. Ruhe, DR

Fortsatte som danseforestilling

Det er ikke første gang, at universet fra ‘Julefeber’ indtager de skrå brædder.

Julekalenderen blev lavet i samarbejde med ‘Det Kongelige Teater’, hvor en stor del af handlingen foregik, og i oktober 2021 lavede teatret forestillingen ‘Dansefeber’, der var en slags fortsættelse til julekalenderen.

Forestillingen handlede om drengen Arthur, der ikke bryder sig om at spille fodbold som de andre i hans klasse. Til gengæld bliver han helt solgt, da han en dag er inde og se en balletforestilling med sin klasse, og han efterfølgende møder Gro.

Fik man ikke set ‘Dansefeber’, vil forestillingen kunne opleves igen i år i oktober på ‘Det Kongelige Teater’.

Mange julekalendere er blevet til teater

Det er efterhånden mange julekalendere, der også har været lavet som teaterforestillinger.

Tidligere har ‘Jul på Slottet’, ‘Jesus og Josefine’, ‘Jul i Gammelby’, ‘Krummernes Jul’, ‘Nissebanden i Grønland’, ‘Snefald’ og ‘Pagten’ været en tur på de skrå brædder.

Faktisk har Poul og Nulles julekalender fra 1980, ‘Jul og Grønne Skove’, også være opført som teater. Det var i 2007 på takkeloftet i Operaen.

‘Julefeber’ har premiere den 9. november på Aarhus Teater og spiller frem til den 21. december.

Søg