Skuespillerne fra Julefeber: Sådan holder vi jul

Foto: Bjarne Bergius Hermansen, DR

I løbet af december har vi lært dem at kende som Bjørn, Frede, Gro og balletmesteren på Det Kongelige Teater i DR’s julekalender ‘Julefeber’.

Men hvordan holder skuespillerne fra julekalenderen egentlig selv jul, og hvad kan få dem i julestemning? Det fortæller de her til Juleweb.dk

Foto: Snorre F. Ruhe, DR

Maria Szigethy (Frede)

– Vi holder jul hvert andet år med min fars familie og hvert andet år med min mors familie – med juletræ, gløgg og alt muligt. Det er sådan en helt standard jul, men vi er sådan lidt underlige i min familie, så vi finder helt sikkert på et eller andet mærkeligt at lave.

– Jeg går meget op i jul. Jeg synes, det er så hyggeligt, og jeg elsker at bage kager, klejner og alt det der, man kan bage. Jeg elsker at købe julegaver til folk. Jeg synes, det er noget af det mest hyggelige, og jeg elsker, når de åbner gaven, og man kan se, at de bliver glade for det. Så er man sådan ’Yes’, fordi så har man købt det rigtige. Jul er nok min yndlings højtid på året.

Hvad kan få dig i julestemning?

– Julemusik, helt klart. Jeg begyndte faktisk allerede at høre det i november. Og så sne. Jeg ved godt, at der ikke er så meget af det, men når det sner, så betyder det bare, at det er jul. Så elsker jeg julefilm, og bare det der med, at det dufter af jul, småkager, julete og sådan noget. Jeg elsker det.

Foto: Snorre F. Ruhe, DR

Selma Sol i Dali Pape (Gro)

– Jeg tror, at vores jul er sådan rimelig klassisk. Vi spiser lækker mad, danser rundt om juletræet og får rigtig mange dejlige gaver. Jeg elsker jul. Man får gaver – det er et plus – og der er julekalendere. Der er julemusik over det hele, og alle er bare i godt humør.

Hvad kan få dig i julestemning?

– Man kommer faktisk rigtig meget i julestemning af at se julekalendere. Det er bare hyggeligt, når man kan se det sammen med sin familie. Jeg føler, at det er rigtig jul den 1. december. Jeg er meget, meget glad for den 1. december. Nu er det jul! Det er bare dejligt.

Hvad er så din favorit julekalender?

– Jeg kan godt lide Pagten. Jeg synes, den var god. Der var rigtig meget spænding i den. Det var bare fedt.

Foto: Snorre F. Ruhe, DR

Peter Frödin (balletmesteren)

– Jeg skal fejre jul med min familie. Vi er meget traditionelle på det område. Vi får and og flæskesteg, og jeg laver en masse mad i tre dage. Jeg elsker at lave mad. Så går vi tur, spiser lidt for meget, hygger, og vi har droslet lidt ned på gaverne. Men jeg elsker julen. Jeg synes, det er en dejlig tid, hvor alle mulige gør noget ud af det. Det er jo altid dejligt.

Foto: Snorre F. Ruhe, DR

Silas Cornelius Van (Bjørn)

– Jul er meget hyggeligt. Det er hyggeligt at være sammen med familien og få gaver. Det er også meget hyggeligt at høre julemusik. Ellers er jeg ikke helt den store julestjerne.

Søg