På trods af corona: DR håber stadig at få julekalender færdig

Foto: Bjarne Bergius Hermansen

Optagelserne til årets nye DR-julekalender har, ligesom mange andre ting i Danmark, været stoppet i halvanden måned på grund af corona-pandemien.

Men selvom DR allerede har besluttet, at programmer som ‘Gift ved første blik’ og ‘Øen’ ikke kommer på skærmen til efteråret som planlagt, så har stationen endnu ikke opgivet at få julekalenderen gjort færdig til december.

– Vi har nogle programmer, som vi virkelig håber på at kunne lave, men hvor der stadigvæk er udfordringer. En af dem er vores julekalender, som jo gerne skulle komme her til december. Vi mangler stadig optagelser til vores julekalender. Vi håber rigtig meget på, at vi kan lave dem, men vi mangler nogen, fortalte DR’s mediedirektør Henriette Marienlund på et pressemøde tidligere i dag.

Julefeber

Titlen på den nye julekalender er ‘Julefeber’.

Den handler om drengen Bjørn, der sammen med sin far og lillesøster bliver smidt ud af deres lejlighed den 1. december, fordi faren skylder penge. Familien flytter ind på loftet på farens arbejdsplads, hvor de forsøger at holde sig skjult.

Samtidig begynder der at ske nogle mystiske ting med Bjørn. Under den årlige julefest på skolen kan han pludselig ikke styre sig selv. Han begynder blandt andet at danse ukontrolleret og flyve op i toppen af et juletræ. Hvad er der galt med ham?

Der er blandt andet lavet optagelser til julekalenderen i Det Kongelige Teater, Tivoli og Nyhavn.

Søg