TV 2 genudsender Jul i Valhal

Foto: Thomas Marott, TV 2

Årets familiejulekalender på TV 2 bliver en genudsendelse af ‘Jul i Valhal’ fra 2005. Det er første gang, at historien om Sofie og Jonas’ møde med de gamle nordiske guder bliver genudsendt.

I en gammel stendysse ude i skoven møder Sofie og Jonas den lumske Loke, der blev lænket med magiske kæder af de andre guder for flere tusind år siden. Der er han dømt til at skulle være til evig tid, men ved at opfylde børnenes ønsker med runemagi, får han lokket dem til at løsne lænkerne én efter én.

Da Loke er fri, søger han straks at få hævn over guderne, der lænkede ham. Han allierer sig med jætterne, og indleder en kamp mod aserne. Nedtællingen til Ragnarok er gået i gang.

Sofie og Jonas finder vej til Valhal, hvor de blandt andet møder Odin, Thor, Ydum og Heimdal. De slår sig sammen med aserne i kampen for at forhindre verdens undergang.

Foto: Thomas Marott, TV 2

Stjernespækket rolleliste

Rollerne i ‘Jul i Valhal’ bliver blandt andre spillet af Ann Elenora Jørgensen, Troels Lyby, Peter Frödin, Cyron Melville, Lene Maria Christensen, Lotte Andersen og Søren Spanning. Hovedrollerne som Jonas og Sofie bliver spillet af Lukas Schwarz Thorsteinsson og Laura Østergaard Buhl.

Manuskriptet til julekalenderen er skrevet af Ida Marie Rydén, Ina Bruhn, Flemming Klem og Stefan Jaworski, mens Martin Schmidt har været instruktør.

Musikken er skrevet af Martin Brygmann, der også spiller rollen som Loke. Titelmelodien synger han sammen med Sarah West.

Julekalenderen er produceret af Cosmo Film, der også stod bag ‘Jesus og Josefine’.

Søg