Næste Nicolas-film kommer også til at foregå i Viborg

Emma og Julemanden
Foto: Martin Dam Kristensen, Deluca Film

Eventyret om julemanden Nicolas, der bliver spillet af Lars Hjortshøj, er langt fra ovre.

En fortsættelse til spillefilmen ‘Emma og Julemanden – Jagten på Elverdronningens Hjerte’ er under udvikling, og nu ligger det fast, at det endnu en gang bliver Viborg og omegn, der kommer til at danne ramme om handlingen.

Byrådet i Viborg Kommune har besluttet at støtte projektet med to millioner kroner, og derfor skal produktionsselskabet bag filmen, Deluca Film, ikke til at finde en ny by at samarbejde med.

Manuskriptet er slet ikke skrevet endnu, og derfor er det også uvist hvilke af skuespillerne fra den første film, der vender tilbage i deres roller.

Måske genudsendelse af Ludvig og Julemanden

Næsten 200.000 danskere har set ‘Emma og Julemanden – Jagten på Elverdronningens Hjerte’ i biografen, og TV 2 har indledt forhandlinger med rettighedshaverne, om at få lov til at vise den på tv allerede i år – eventuelt i kombination med en genudsendelse af julekalenderen ‘Ludvig og Julemanden’ fra 2011.

Om det bliver til noget er dog stadig usikkert.

Fjerde fortælling i serien

Serien om julemanden Nicolas begyndte netop med julekalenderen ‘Ludvig og Julemanden’, der foregik på Børglum Kloster i Nordjylland. Herefter fulgte julekalenderen ‘Tvillingerne og Julemanden’ i 2013, der også blev optaget i det nordjyske.

I 2014 takkede TV 2 “nej” til at lave en tredje julekalender i serien, der skulle foregå i Viborg. I stedet blev julekalenderprojektet lavet til en spillefilm med titlen ‘Emma og Julemanden – Jagten på Elverdronningens Hjerte’, der fik premiere i biograferne i november 2015.

Søg