Optagelserne til Juleønsket er i gang

Illustration: Kasper Nymann, Colourbox.com

Selvom kalenderen siger, at det netop er blevet forår, så har en række skuespillere iført sig varmt vintertøj og er gået i gang med optagelserne til TV 2’s nye familiejulekalender i Nyborg på Fyn.

I ‘Juleønsket’ er der ingen nisser og julemænd. Til gengæld er der engle og dæmoner.

– Julekalenderne er en af de fineste traditioner på TV 2, og vi elsker at samle både børn og voksne til en fælles oplevelse i december. En tradition, som vi gør os meget umage med, og som vi værner om. I år er det et af de stærkeste hold, der står bag, og jeg glæder mig meget til at dele Juleønsket med danskerne, siger TV 2’s fiktionschef Katrine Vogelsang.

Engle vil opfylde ønske

12-årige Julie har kun et ønske til jul – at holde juleaften med hele sin familie. Men som sædvanlig ser den plan ud til at smuldre, da begge Julies forældre skal arbejde den 24. december, og Julies halvstoresøster Mie, skal holde jul med sin mor i Sverige.

Ønsket bliver dog imidlertid hørt af engle, og de giver den unge, rebelske engleaspirant Rafi opgaven, at få det til at gå i opfyldelse.

På jorden får Rafi hurtigt følgeskab af flere engle, der er på en hemmelig mission for at bekæmpe en årtusinder gammel dæmon, der truer alle engle. I løbet af december hvirvles Julie og Rafi derfor ind i et stort eventyr om en dyb familiehemmelighed og kampen mellem det gode og det onde.

Kendte skuespillere og unge talenter

Rollerne som menneskepigen Julie og englen Rafi bliver spillet af de to børn Olivia Hillingsø og Jonathan Lindinger.

Derudover er flere kendte voksenskuespillere med i julekalenderen. Esben Dalgaard spiller Julies far, mens Lærke Winther spiller rollen som moren til Julies bedste ven, Willy.

Sonja Oppenhagen spiller rollen som Ærkeengel, og Johan Olsen, kendt som forsanger i bandet ’Magtens Korridorer’, er pedel på Julies skole. Også Troels Malling, Signe Skov, Morten Suurballe og Donald Andersen er med på rollelisten.

Julekalenderen er skrevet af Ina Bruhn og bliver instrueret af Carsten Myllerup. Den bliver produceret af Cosmo Film, der tidligere også har lavet ‘Jesus og Josefine’ samt ‘Jul i Valhal’ for TV 2.

Mere jul i vente

Mens ‘Juleønsket’ rammer tv-skærmene, så kommer der også en ny julefilm fra TV 2 i biograferne til december.

‘Emma og Julemanden – Jagten på Elverdronningens Hjerte’ er en fortsættelse til de seneste års julekalendere med Lars Hjortshøj i hovedrollen.

Derudover har TV 2 allerede planlagt, hvilke julekalendere der skal vises i 2017, 2019 og 2021. ‘Nisseakademiet’ bliver en ny julekalendertriologi, der foregår på en gammeldags kostskole, og bliver lidt i stil med Harry Potter.

Søg