Juleønsket bliver TV 2’s julekalender 2020

Juleønsket
Foto: Ian Hansen, TV 2

Årets julekalender på TV 2 bliver et gensyn med ‘Juleønsket’ fra 2015.

Julekalenderen er lavet af ‘Cosmo Film’, der også stod bag de to Tinka-julekalendere. Den er skrevet af Ina Bruhn, der også var med til at skrive ‘Tinka og Kongespillet’ og ‘Jul i Valhal’, og instrueret af Carsten Myllerup, der også instruerede ‘Jesus og Josefine’.

Vil holde jul med hele sin familie

Julie drømmer om at holde juleaften med hele sin familie. Som sædvanlig ser drømmen igen i år dog ikke ud til at blive til noget, da begge hendes forældre skal arbejde den 24. december, og halvstoresøsteren Mie skal holde jul med sin mor i Sverige.

Da Julie besøger den gamle nedlagte færgegrill i Nyborg, beslutter hun sig for at prøve et gammelt buddistisk ønskeritual, som Mie har fortalt hende om. Hun tænder et lys og bliver ved med at gentage: “Jeg ønsker mig at holde jul med hele min familie”.

Foto: Ian Hansen, TV 2

Ønsket bliver sendt afsted mod himlen, hvor det bliver hørt af engle. De giver den unge, rebelske engleaspirant Rafi opgaven, at få det til at gå i opfyldelse. Rafi har været ulydig i engletimerne, og derfor bliver han som straf sendt til menneskenes verden og må ikke vende hjem igen, før ønsket er opfyldt.

På jorden slutter de to voksne englevogtere Gabi og Michael sig hurtigt til Rafi. De er på jagt efter at finde dæmonen Baalios, der efter 400 års fravær igen er begyndt at skabe problemer i menneskenes verden – og angribe engle.

Foto: Ian Hansen, TV 2

Kendte skuespillere

Hovedrollerne som Julie og Rafi bliver spillet af Olivia Hillingsø og Jonathan Lindinger. Julies bedste ven Willy bliver spillet Helmer Solberg.

Derudover medvirker blandt andre også Esben Dalgaard, Signe Skov, Lærke Winther, Troels Malling, Neel Rønholt, Marie Boda, Allan Hyde, Johan Olsen, Sonja Oppenhagen, Morten Suurballe, Donald Andersen og Marijana Jankovic i julekalenderen.

Titelsangen ‘Lille Store Verden’ er skrevet og bliver sunget af Rasmus Seebach.

TV 2’s julekalender 2020

Julekalender hjælper udsatte børn

Traditionen tro kan man fra midten af oktober købe en låge-julekalender med ‘Juleønsket’ for 45 kroner i en række supermarkeder, legetøjsbutikker og bogforhandlere over hele landet.

Overskuddet fra salget går til at støtte de fem julemærkehjem, der hvert år hjælper knap 1.000 børn i Danmark med at tackle mobning, ensomhed, lavt selvværd og overvægt.

Søg