TV 2 genudsender Jul i den gamle trædemølle

Jul i den gamle trædemølle
Foto: TV 2

TV 2 har besluttet at genudsende voksenjulekalenderen ‘Jul i den gamle trædemølle’ fra 1990 i december.

Beslutningen sker til trods for, at TV 2 siden 1998 ikke har haft en fast tradition med at sende julekalendere for voksne hvert år.

Men efter positive erfaringer fra sidste år, hvor TV 2 genudsendte De Nattergales ‘The Julekalende’r, har stationen valgt at give konceptet et comeback.

Sendetidspunktet bliver ligesom sidste år ca. klokken 22.45 hver aften, og det første afsnit vises allerede den 30. november. Julekalenderen er nemlig i 25 afsnit.

Jul i den gamle trædemølle
Foto: TV 2

Skiferie og skattevæsen

‘Jul i den gamle trædemølle’ handler om ægteparret Flemming og Berit, hvis liv mildt sagt er en gentagelse af sig selv.

Berit, der arbejder som sygeplejerske, drømmer om at komme på skiferie og møde en mand med store brune øjne. Flemming, der arbejder som registreret revisor, drømmer bare om at undgå skattevæsenet.

Berit har bestilt en skirejse til den franske by Val d’Isere, og hendes mission er nu, at få den danskerblege Flemming i form til en tur i alperne – både fysisk og kulturelt. Flemming vil dog helst bare holde jul på sofaen. Men pludselig flytter der en nisse ind i rækkehuset, og han har i sinde at få de to i julestemning.

Jul i den gamle trædemølle
Foto: TV 2

Gennembrud i Eleva2ren

‘Jul i den gamle trædemølle’ var TV 2’s første julekalender for voksne. Den er lavet i forlængelse af en række sketch-sekvenser med Flemming og Berit, ‘Er der mer’ kaffe?’, der var en del af talkshowet ‘Eleva2ren’ i årene 1988-1990.

Alle rollerne i julekalenderen spilles af Søs Egelin, Peter Schrøder, Kirsten Lehfeldt og Poul Glargaard.

Julekalenderen blev senest vist på tv i 1996, og i 2007 udkom den på dvd.

Efter julekalenderen blev der i 1994 lavet en ny tv-serie i seks afsnit med Flemming og Berit, der fulgte parrets liv, når det ikke var jul. Den nye serie hed blot ‘Flemming og Berit’ og er også udgivet på dvd.

Søg