Statsministeren: Vi kan ikke danse om juletræet, som vi plejer

Foto: Statsministeriet

Antallet af danskere, der bliver smittet med corona-virus, fortsætter med at stige, og det kan få store konsekvenser for den måde, vi kommer til at fejre jul på i år.

Ikke nok med at alle julefrokoster og andre arrangementer med flere end ti deltagere er aflyst. På et pressemøde fredag sagde statsminister Mette Frederiksen, at dansen rundt om juletræet også bør være anderledes, end den plejer.

– Allerede nu skal alle indstille sig på, at vi ikke kommer til at holde en jul, som vi plejer. Vi skal se færre mennesker, vi kan ikke danse rundt om juletræet, som vi plejer, og vi skal ikke mindst passe på vores ældre og sårbare, som i mange familier har været isoleret i en længere periode. Præcis, hvordan det kommer til at foregå, det skal vi melde ud, så snart vi har et overblik, sagde Mette Frederiksen.

Søren Brostrøm: Ingen sang

Dermed er statsministeren enig med direktør i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, der i slutningen af november kom med en lignende udmelding i TV 2-programmet ’Go’ aften LIVE’.

– Hvis det ikke er nogen, du er ’på kram’ med, så ville jeg selv gøre det, at jeg vil foreslå, at når man går rundt om juletræet, så markerer man, at man holder i hånd snarere end at gøre det, sagde han blandt andet i programmet.

Samtidig opfordrede han til at erstatte julesangene med nynnen.

– Hvis én blandt de ti, der går rundt om juletræet, er smittet uden at vide det, så kan man smitte de ni andre, så jeg ville nok mere nynne, end jeg ville synge højt, sagde han.

Der er i løbet af de seneste 24 timer registreret over 1.600 nye smittetilfælde med COVID-19 i Danmark.

Søg