DR begynder at optage julekalender igen – dog uden kyssescener

Foto: Agnete Schlichtkrull, DR

Efter en pause på over to måneder, går holdet bag årets julekalender på DR 1 på mandag igen i gang med at lave optagelser.

Corona-pandemien er nu så meget under kontrol i Danmark, at det er forsvarligt. Det skriver Ekstra Bladet

– Vi har forlænget perioden, hvor vi indspiller, for vi kan jo ligesom ikke rigtigt flytte premieren. Derfor skal vi i gang nu. Og vi skal nok nå det til 1. december. Med mindre der kommer nye og skrappere restriktioner og retningslinjer, siger Marianne Bennetzen, der er souschef i DR Drama, til Ekstra Bladet.

Det har dog været nødvendigt at lave nogle ændringer i julekalenderen, for at den lever op til alle myndighedernes corona-retningslinjer.

– Der er jo nogle afstandshensyn, vi skal tage. Det betyder blandt andet, at alle kyssescenerne og scener med nærhed er ændret. Man kan sige, at vi har været gennem hele manuskriptet og alle scenerne med coronabriller, men der er ikke blevet ændret noget i selve handlingen, siger Marianne Bennetzen til Ekstra Bladet.

Julefeber

Apropos virus og sygdom, så er titlen på den nye julekalender ’Julefeber’.

Den handler om drengen Bjørn, der sammen med sin far og lillesøster bliver smidt ud af deres lejlighed den 1. december, fordi faren skylder penge. Familien flytter ind på loftet på farens arbejdsplads, hvor de forsøger at holde sig skjult.

Samtidig begynder der at ske nogle mystiske ting med Bjørn. Under den årlige julefest på skolen kan han pludselig ikke styre sig selv. Han begynder blandt andet at danse ukontrolleret og flyve op i toppen af et juletræ. Hvad er der galt med ham?

Det er planen, at alle optagelserne skal være i kassen den 30. juli.

Søg