Poul Nesgaard får ny julekalender-chance

Foto: Agnete Schichtkrull, DR

For 38 år siden blev han udsat for det, man i dag ville kalde en ‘shit-storm’, da han sammen med Elith ‘Nulle’ Nykjær lavede den meget udskældte julekalender ‘Jul og Grønne Skove’.

Nu har Poul Nesgaard fået en chance til for at lave en julekalender – denne gang på radio. ‘Endnu en jul med Poul Nesgaard’ hedder julekalenderen, der bliver sendt på P1 fra den 1. december kl. 15.30. Her har han i en halv time dagligt indvilget i at udvikle sin juleudsendelse for åben mikrofon. Det er altså ikke 100 % planlagt, hvad der skal ske.

– Jeg vil kun måles på ét program – nemlig det, vi sender den 24. december. For min plan var bare at lave ét godt juleprogram, som skulle sendes juleaftensdag. Men ligesom det er set før, er P1’s oprindelige planer for julekalenderen gået i vasken, og derfor har vi også fået 23 dage op til, hvor vi kan lave dummyer og forberede os, fortæller Poul Nesgaard til dr.dk

Julekalenderen laver han sammen med Jacob Grosen og Thomas Vinther Larsen – med Thomas Hedemann som producent.

Det globale fællesskab

Poul Nesgaard har en drøm om at gøre julen til det store, globale fællesskab, som man fejrer på tværs af religioner og politiske fællesskaber. Og det er blandt andet det, programmerne vil være gennemsyrede af.

Hver dag får han besøg af gæster, som han spørger om hvilket aftryk, de har sat på verden. Hen ad vejen kommer blandt andet Mette Horn, Lotte Heise, Anders Lund Madsen og Carsten Jensen forbi for at vise, om de er velegnede kandidater til det ultimative juleprogram den 24. december.

– Julekalender-universet er fantastisk, fordi du har muligheden for at bygge noget op. Men der er selvfølgelig også en del forventninger til det, siger Poul Nesgaard

Elsker at improvisere

Der er ikke skrevet et fuldstændig manuskript til de 24 juleudsendelser, og det passer Poul Nesgaard helt perfekt. Han elsker nemlig at improvisere.

– Jeg forbereder mig altid, så jeg kan improvisere. Med andre ord ved jeg altid, hvor jeg vil hen med noget, siger han, og fortsætter:

– Når man giver mig friheden til at lave noget som det her, giver man mig også tilliden. Trækker man omvendt en konkret strategi ned over et program, får du derimod ikke det kreative. Jeg føler mig overbevist om, at vi afæsker mere autenticitet, når vi gør det på denne måde.

Søg