Thisted er årets Danske Juleby

Foto: Christian Kjeldsen

Der bliver ekstra tryk på julestemningen i år i Thisted. Dansk Julemands Laug har nemlig udnævnt byen til at være ‘Årets Danske Juleby 2020’.

– Vi er rigtigt glade for at blive ‘Årets Danske Juleby 2020’. Det giver en masse muligheder for at gøre vores i forvejen hyggelige jul i Thisted By endnu bedre. Da julen venter lige om hjørnet, er vi allerede i fuld gang med planlægningen, siger Michael Vendelbo, der er handelschef i Thisted.

Hvad der kommer til at ske i løbet af december, vil handelschefen endnu ikke afsløre, men han garanterer, at byen kommer til at emme af julehygge.

– Vores store arrangement med juletræstændingen, der hvert år samler tusinder af gæster, vil selvfølgelig fortsat være en del af vores julefejring i Thisted By. Det samme med Jule-by-night arrangementer, Julemandens Postkasse på Store Torv og en række andre aktiviteter. Men der vil også komme nyheder, siger Michael Vendelbo.

Jul i september

Faktisk begynder julen i Thisted allerede i begyndelsen af september.

I weekenden den 4., 5. og 6. september kommer 40 julemænd fra Dansk Julemands Laug nemlig til byen for at fejre at Thisted er ‘Årets Danske Juleby 2020’, og der kommer i den forbindelse til at være en masse forskellige jule-aktiviteter rundt omkring i byen.

FREDAG

Fredag foregår den officielle udpegning af Thisted som ‘Årets Danske Juleby 2020’ på Store Torv med taler af vice-oldermanden i Dansk Julemands Laug og borgmesteren i Thisted Kommune. Ceremonien byder selvfølgelig også på en masse julesange.

Efter den mere officielle del af arrangementet vil de mange julemænd begive sig ud i byen, hvor børnene har mulighed for at få et foto med dem.

Kopibandet John Mogensen Live spiller om aftenen. Derefter vil lokale kendte personligheder dyste mod julemændene i forskellige discipliner.

– Det hele slutter hen på aftenen, hvor julemændene begiver sig gennem byen og ned på havnen, hvor de ganske enkelt springer i vandet, fortæller Michael Vendelbo.

LØRDAG

Lørdag begynder med uddeling af gratis risengrød, og lidt senere på formiddagen vil de mange julemænd sprede sig over hele byen og lave forskellige aktiviteter.

– Det bliver en bred vifte af aktiviteter, som julemændene laver: Ansigtsmaling, trylleri, fremstilling af ballondyr, historieoplæsning, man kan spille mus, pynte kager, dyste imod julemanden, synge og meget, meget andet, fortæller Michael Vendelbo.

Ved middagstid er der juletræsfest, hvor der skal danses rundt om juletræet.

SØNDAG

Søndag rykker julemændene til Vorupør, hvor der er lagt i ovnen til endnu flere julerier – blandt andet skal julemændene ud i Vesterhavet.

Man kan læse hele programmet på: thistedby.dk

Fire år siden Aalborg var juleby

Dansk Julemands Laug har udnævnt julebyer siden 1999. Det er dog ikke hvert år, at der bliver fundet en juleby.

Faktisk er det fire år siden, at der senest var en juleby. Det var Aalborg, der også havde æren af at være juleby i 2004.

Tidligere julebyer

2016: Aalborg
2010: Bjerringbro
2008: Maribo
2007: Frederikshavn
2006: Roskilde
2004: Aalborg
2003: Horsens
2002: Randers
2001: Holbæk
2000: Horsens
1999: Ringsted

Søg