Jul i Tivoli lukker på grund af corona

Foto: Christoffer Anias Sandager, Tivoli

Tivoli har besluttet at lukke for årets udgave af ‘Jul i Tivoli’ på grund af corona-situationen i København.

Hele den gamle forlystelsespark var ellers igen i år pyntet op til den helt store guldmedalje med over en million lys og 1.000 juletræer.

Men efter at Regeringen i mandags besluttede at alle indendørs aktiviteter i parken, som for eksempel restauranter og teatre, skulle holdes lukket indtil begyndelsen af januar, har ledelsen i Tivoli besluttet helt at lukke parken.

I en pressemeddelelse skriver Tivoli:

– Tivolis forretning hviler på fire hovedaktiviteter, der komplementerer hinanden og udgør den samlede Tivoli-forretning: Have, forlystelser, mad og kultur. Når Tivoli hverken kan invitere gæster indenfor i salene til kulturoplevelser eller åbne dørene til restauranterne og de indendørs forlystelser, er det med henvisning til Tivolis forretning og de i forvejen gældende restriktioner Tivolis samlede vurdering, at Tivoli de facto er lukket ned ved forbud.

Foto: Christoffer Anias Sandager, Tivoli

Åbner først igen til påske

Tivoli kommer heller ikke til at åbne i februar, hvor parken siden 2018 ellers har holdt ‘Vinter i Tivoli’ med fejring af blandt andet valentinsdag.

Tivoli åbner først igen til påske, hvor man satser på at kunne have en ekstra lang sommersæson:

– Tivoli åbner igen den 27. marts 2021 til påske som start på en ekstra lang sommersæson med mange spændende nyskabelser. I slutningen af januar 2021 åbner Koncertsalen med musicalen The Bodyguard og senere kommer Midt om Natten og andre forestillinger for hele familien i Koncertsalen og Glassalen, siger Susanne Mørch Koch, der er adm. direktør i Tivoli.

Foto: Malte Riis, Tivoli Friheden

Fortsat åbent i Tivoli Friheden i Aarhus

Mens Tivoli i København har besluttet at lukke, så fortsætter Tivoli Friheden i Aarhus med at holde åbent. Aarhus er ellers ramt af de samme corona-restriktioner som København.

– Meget hos os foregår udendørs, så derfor kan vi fortsætte til 30. december som planlagt, siger marketingchef Morten Palm Andersen til Aarhus Stiftstidende og fortsætter:

– Vi lukker restauranterne, kulturhuset Hermans og de indendørs aktiviteter som Haunted House, Illusionsfabrikken og 5D-biografen.

Foto: Den Gamle By

Den Gamle By holder udendørs jul

Også Den Gamle By i Aarhus, som mange familier besøger ved juletid, fortsætter med at holde åbent, selvom gæsterne ikke kan komme indenfor i de historiske huse.

– På mere end 17.000 udendørs kvadratmeter kan Den Gamle Bys gæster fortsat mærke, dufte, smage og opleve masser af udendørs julehygge, julestemning og historisk julepynt i gaderne. Ikke mindst spillet mellem lys og mørke er en oplevelse, som mange forbinder med Den Gamle By. Og så er der Nisseskoven, julemusik fra lirekassen samt boder, butikker, kaperkørsel, ligesom man fortsat også vil kunne møde historiske aktører i gaderne, skriver museet på sin Facebookside.

Da de indendørs udstillinger er lukket, har Den Gamle By besluttet at halvere prisen på entré, og museet vil også lukke færre gæster ind end normalt.

Søg