Josephine og Albert: Sådan holder vi jul

Tinka og Kongespillet Gallapremiere
Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

Vi kender dem som nissepigen Tinka og menneskedrengen Lasse i TV 2’s julekalender ‘Tinka og Kongespillet’.

Josephine Chavarria Højbjerg og Albert Rosin Harson fortæller her til Juleweb.dk, hvordan de skal fejre jul i år og hvad der kan få dem i julestemning.

Josephine: Jeg elsker and og sne

Jeg skal fejre jul ude hos min mormor og morfar sammen med min mor, bror, onkler og fætre. Jeg tror, at vi holder jul sådan meget normalt med noget god mad, nogle gaver, danse om juletræet og så bare hygge sig sammen.

And eller flæskesteg?

Den er lidt svær. Jeg elsker and og flæskesteg – begge dele – og vi får altid begge dele juleaften. Men jeg tror, at hvis jeg skal vælge én, er det nok and. Jeg elsker bare and. Det er bare virkelig lækkert, og jeg kan altid spise and.

Hvad kan få dig i julestemning?

Den ultimative jul vil være, hvis der er sne. Jeg elsker sne, og jeg bliver totalt et lille barn, når der kommer sne. Jeg kan kælke hele mit liv, tror jeg. Jeg elsker det. Når der er sne, så er det helt perfekt for mig.

Men ellers kan familie, venner og generel hygge også få mig i julestemning. December er min absolut yndlingsmåned på hele året, for det er bare så hyggeligt – en hygge-måned.

Tinka og Kongespillet
Foto: Per Arnesen, TV 2

Albert: Duften af jul får mig i julestemning

Jeg skal fejre jul med min familie – ligesom vi plejer med flæskesteg, rødkål og det hele.

Hvad kan få dig i julestemning?

Der er to ting, der gør det. Duften af jul, altså sådan noget julemad. Sådan noget som brun sovs, flæskesteg eller rødkål, dén duft, den sætter mig lige ind i julen igen. Eller gran for eksempel, det er også en rigtig juleduft.

Og så er der de gode julesange. Dem, som man kender, og som man har lyttet til altid og forbinder med jul. Jeg tror, at hvis du har lyttet til den samme julesang lige så længe, du kan huske, så tror jeg automatisk, at du bliver sat tilbage i det, lige så snart du hører den igen.

Se interviews med flere skuespillere fra ‘Tinka og Kongespillet’ på YouTube

Søg