Esben Dalgaard: Hele mit hus er fyldt med julepynt

Tinka og Kongespillet
Foto: Per Arnesen, TV 2

I december kommer der næsten ingen sollys ind gennem vinduerne i Esben Dalgaards hjem. Så meget julepynt bliver der hængt op over det hele.

– En uges tid inden 1. december tager vi julekasserne ned fra loftet, og så bliver der altså pyntet op for FULD, FULD, FULD glæde hjemme hos os. Vi hænger guirlander i hele huset, og nu tror folk nok, når jeg siger det her, at ‘så er det heller ikke værre’, men det er dét, fortæller han til Juleweb.dk

– Der er en klar holdning derhjemme om, at vi smider aldrig noget ud. Alt bliver genbrugt. Hvis du laver et fejlklip, der er et ben eller et hoved, der ryger af på grund af, at saksen var lidt for hurtigt, så bliver det alligevel klistret op. Så hele huset er fyldt med julepynt. Der kommer ingen sollys ind gennem vinduerne i hele december.

Foto: DR

Jul i Gammelby fik mig til at lede efter nisser

Esben Dalgaard spiller nissen Grot i TV 2’s julekalender ‘Tinka og Kongespillet’, og han har også tidligere været med i ‘Juleønsket’ i 2015.

Hans egen favorit-julekalender er dog ‘Jul i Gammelby’, der blev genudsendt i 1983, da han var syv år gammel.

– Det er første gang, jeg stifter bekendtskab med hele det der spøjse univers, hvor du kan have vores menneske-virkelighed, og så kan der samtidig være en nisse-virkelighed lige oppe på loftet. ‘Tinka’ genbruger det jo, der er det bare et andet univers. Der er det gennem et spejl, og så er du i en anden virkelighed, men som samtidig kører parallelt med vores egen virkelighed, siger han:

– Jeg kan huske, at jeg kiggede gennem nøglehuller og var oppe på loftet, for jeg var fuldstændig opslugt af det der med, at der var muligheden for et andet univers. Det har jeg altid siden da syntes er vildt interessant. Der er en dør derovre. Teoretisk, hvis vi gik over og åbnede dén dør, så kunne der være et parallelt univers.

VIDEO: Se hele interviewet med Esben Dalgaard

Søg