Krummernes Jul udkommer i fuld længde på dvd

Krummernes Jul
Foto: Henrik Petit, TV 2

For første gang nogensinde bliver det nu muligt at købe alle afsnittene af julekalenderen ‘Krummernes Jul’ i fuld længde på dvd.

En ny udgave af ‘Krummernes Jul’, hvor hele julekalenderen er fordelt på tre dvd’er, udkommer den 14. november.

‘Krummernes Jul’ er tidligere blevet udgivet på både vhs og dvd i en redigeret version.

Sidste år udkom julekalenderen i fuld længde på streamingtjenesten Blockbuster, og fans af serien kunne derfor for første gang se alle afsnit i deres oprindelige længde siden visningen på tv i 2001. Nu kan de uredigerede afsnit også snart købes på dvd.

Krummernes Jul - Komplet version

Den dårlige stemning truer julemanden

‘Krummernes Jul’ blev lavet i 1996, efter at der i årene forinden var blevet lavet tre populære spillefilm om Krumme-familien.

I julekalenderen skal Krumme hjælpe julemanden og hans familie med at redde julen. Julemanden modtager færre og færre breve fra børnene, og derfor truer ‘den dårlige stemning’ med at forvandle ham og hans familie til grå staldnisser.

Krummes lillebror, Grunk, sender dog stadig breve til julemanden. Han bruger en ældgammel remse, som hans farfar har skrevet i en bog. Grunks breve giver julemanden mulighed for at rejse ned til familien Krumborg for at bede dem om hjælp.

I mellemtiden er de to skurke Bent og Amigo meget opsatte på at ødelægge alt hvad der har med julen at gøre. Bent har dårlige minder fra julen som barn, hvor han blev nægtet alt til fordel for sin bror, der i dag er godsforvalter.

Foto: Henrik Petit, TV 2

Kendte børnestjerner

‘Krummernes Jul’ har et hav af kendte skuespillere på rollelisten. Blandt andet er mange af børneskuespillerne efterfølgende også blevet store skuespillernavne som voksne.

Krumme bliver spiller af Per Damgård Hansen. Grunk bliver spillet af Lucas Forchhammer, der i dag er kendt i både Danmark og USA som forsanger i gruppen ‘Lukas Graham’.

Krummes kæreste, Yrsa, bliver spillet af Amalie Dollerup, som mange i dag kender fra ‘Badehotellet’. Julemandens nissepiger, Stella og Nova, bliver spillet af Sofie Lassen-Kahlke og Stephanie Leon.

‘Krummernes Jul’ blev efterfulgt at spillefilmen ‘Krummerne – Så er det jul igen’ i 2006.

Søg