Børnenes U-landskalender er udkommet

Illustration: Thorbjørn Christoffersen, DR

I sidste uge udkom TV 2’s julekalender, og nu er ‘Børnenes U-landskalender’ fra DR og Danida også på vej ud i butikkerne.

U-landskalenderen består igen i år af to forskellige julekalendere. Den ene hænger sammen med årets julekalender på DR 1, ‘Julestjerner’, mens den anden hænger sammen med årets julekalender på DR Ramasjang, ‘Storm på Stillevænget’

Det er illustratoren og animatoren Thorbjørn Christoffersen, der har tegnet årets U-landskalender. Han er blandt andet kendt for tidligere at have instrueret filmene ‘Ternet Ninja’ og ‘Terkel i knibe’.

Foto: Mike Kollöffel, DR

En kæmpe stjerne på himlen

‘Julestjerner’ handler om 13-årige Sus, der modvilligt må sige farvel til vennerne og livet i storbyen, da hendes forældre arver et gammelt julestjerne-gartneri i den lille by Brorfelde.

I Brorfelde får hun dog hurtigt en ny ven, Bob, der elsker at se på stjerner, og da en ny kæmpe stjerne pludselig dukker op på himlen, begynder der at ske en masse mystiske ting i byen.

‘Julestjerner’ er en julekalender i 25 afsnit. Sidste afsnit sendes Juledag, og derfor har U-landskalenderen selvfølgelig også 25 låger.

Illustration: Thorbjørn Christoffersen, DR

Familien Storm og den store julekonkurrence

‘Storm på Stillevænget’ er en svensk julekalender om familien Storm, der har fået nok af livet i storbyen og derfor er flyttet til den lille by Järnkroken.

For at lære byen og deres nye naboer bedre at kende, beslutter de sig for at melde sig til den store årlige julekonkurrence. Hvis de vil vinde konkurrencen, må de dog få de meget forskellige beboere på Stillevænget til at arbejde sammen – og det er noget af en udfordring.

Byens fine dame, Lussan Silfverhielm, har vundet konkurrencen de seneste ti år, og hun går benhårdt efter endnu en sejr. Det er dog ikke altid, at hendes metoder er lige fine.

Foto: SVT

Støtter børn i Bangladesh

U-landskalenderen koster 45 kroner og kan købes i Kvickly, Super Brugsen, Dagli’ Brugsen, Bilka, Føtex, Fakta, Min Købmand, Meny, BR, Legekæden, Irma, Boghandleren, Salling Stormagasin, Brorfelde Observatorium og på Nemlig.com.

Overskuddet fra ‘Børnenes U-landskalender’ går i år til er projekt i Bangladesh, som organisationen PlanBørnefonden står bag.

Foto: Simon Sticker, DR

Projektet skal få flere børn i hovedstaden Dhakas slumkvarterer til at gøre skolen færdig. I dag dropper halvdelen af børnene ud inden 9. klasse. Drengene bliver ofte taget ud af skolen for at arbejde, mens pigerne bliver gift bort, så de ikke længere er en økonomisk byrde for familien.

På DR Ultra vil der i løbet af november komme seks programmer om Bangladesh, hvor børnene Elias, Caroline, Salomon og Melina fra tv-serien ‘Klassen’ besøger landet og lærer at plukke høns, høste ris, danse ‘Bollywood’ og meget andet af de lokale børn.

Søg