Optagelserne til Julemandens Datter er i gang

Julemandens Datter
Foto: Per Arnesen, Deluca Film

Holdet bag spillefilmen ‘Emma og Julemanden – Jagten på Elverdronningens Hjerte’ har igen indtaget Viborg, for at optage en ny julefilm.

Denne gang spiller Martin Buch rollen julemanden, Mia Lyhne spiller julemandens kone, og den blot 11-årige Ella Testa Kusk spiller hovedrollen som julemandens datter Lucia.

Derudover medvirker blandt andre også Nikolai Kopernikus, Ulf Pilgaard, Kristian Halken og Mette Horn i den nye film, der er skrevet af De Nattergale-medlemmet Uffe Rørbæk.

Verdens første kvindelige julemand

Oppe i Grønland bor den 12-årige Lucia med sin mor Claudia og sin far Julius, bedre kendt som julemanden. Lucia går på den internationale julemandsskole, og vil så gerne være julemand. Det må hun bare ikke, for det er kun drenge der får lov til at gå i julemandsklassen.

Det synes Lucia er uretfærdigt, mens hendes far Julius synes, at hun skal følge traditionerne og blive som sin mor. Da Lucia fortsat protesterer, giver Julemandsskolen hende én chance for at bevise, at hun kan være en ligeså god julemandselev som drengene.

Foto: Per Arnesen, Deluca Film

Hun skal opfylde menneskedrengen Alberts største juleønske: At hans far, der er ramt af en mystisk sygdom, bliver rask. Da det går op for Lucia, at Alberts far er blevet smittet af den ondskabsfulde Krampus, indser hun, at hun skal løse en næsten umulig opgave.

Hun bliver nødt til at fange Krampus, for at gøre Alberts far rask igen. Lucia rejser ned til Danmark for at finde Krampus, og nu starter et forrygende juleeventyr, som går over stok og sten, da det viser sig, at andre også jagter Krampus.

Fjerde juleeventyr

‘Julemandens Datter’ bliver produceret af Deluca Film, der også stod bag de to julekalendere ‘Ludvig og Julemanden’, ‘Tvillingerne og Julemanden’ samt spillefilmen ‘Emma og Julemanden – Jaften på Elverdronningens Hjerte’.

– Vi glæder os meget til at kunne præsentere en ny humoristisk og action-fyldt julefilm for hele familien. Denne gang dykker vi ned i fortællingen om julemandens datter, der vil bryde med eksisterende traditioner og normer, og bevise at piger kan blive ligeså gode julemænd som drenge. Filmen blander sagn og mytologi i en eventyrfilm, hvor jul, spænding og familie er i højsædet, fortæller Morten Rasmussen, der er direktør og producer i Deluca Film.

Filmen bliver instrueret af Christian Dyekjær, og er støttet af blandt andre Det Danske Filminstitut, Den Vestdanske Filmpulje, TV 2 og Viborg Kommune. Den får premiere i biograferne den 8. november 2018.

Søg