Martin Buch er julemanden i ny Viborg-julefilm

Foto: Anne Mie Dreves og Per Arnesen

Til november begynder optagelserne i Viborg til en ny julefilm, der skal være en slags spin-off efterfølger til ‘Emma og Julemanden’ fra 2015.

For selvom holdet bag kameraet er det samme som den første film, så vender hverken Lars Hjortshøj eller Camilla Bendix tilbage i rollerne som julemanden og hans kone.

I stedet kommer filmen til at handle om en ny julemandsfamilie, hvor Martin Buch er julemanden Julius, og Mia Lyhne er hans kone Claudia.

Julemandens datter

‘Julemandens datter’ er historien om 12-årige Lucia, der bor i Grønland med sin mor og far, der er julemand. Lucias største ønske er at blive verdens første kvindelige julemand og hun mener, at det er unfair, at der kun drenge i julemandsklassen.

Julius er ikke meget for ideen, men Julemandsskolen giver Lucia én chance for at bevise sine evner. Hun skal opfylde menneskedrengen Alberts højeste ønske – at hans far bliver helbredt for en mystisk sygdom. En sygdom, der involverer den frafaldende julemand Kampus og hans magiske tårer.

– Produktionsholdet er stort set det samme som sidst, og alle glæder sig til at komme tilbage til Viborg. Vi oplevede en meget stor gæstfrihed og havde et fantastisk samarbejde med såvel kommune som virksomheder og borgere. Dét, og ikke mindst Viborgs smukke natur og spektakulære locations, var en kæmpe gave for ‘Emma og Julemanden’. Vi planlægger blandt andet at filme i Hald-Ege. Dollerup, Mønsted og Store Klint, siger Morten Rasmussen, der er dirkeltør og producent i Deluca Film.

‘Julemandens datter’ bliver produceret med støtte fra blandt andre Viborg Kommune, Den Vestdanske Filmpulje og Det Danske Filminstitut. Filmen får premiere i biograferne i november 2018.

Søg