DR svarer på kritik af Den Anden Verden

Den Anden Verden
Foto: Per Arnesen, DR

DR’s nye julekalender ‘Den Anden Verden’ er blevet udsat for en del kritik på de sociale medier. For eksempel mener mange, at den handler for lidt om jul, og at den er for voldsom for især mindre børn at følge med i.

Metroxpress har fået julekalenderens producent Andreas Hjortdal til at forholde sig til kritikken:

– Vores målgruppe er de 8-16-årige, men vi vil helt klart anbefale, at de yngste ser den med en voksen. Vi har valgt at give julekalenderen noget mere drama i år, og den kan ind i mellem opleves uhyggelig og dunkel. Vi har gerne ville fortælle en historie, som både kan få folk til at grine, græde og nogle gange føle en trang til måske at gemme sig bag puden, siger han til Metroxpress.

Foto: Per Arnesen, DR

Vejrtrækninger er problematiske

Flere seere er også bekymrede over den måde, Sara kommer til den magiske eventyrverden på. Her må hovedpersonen trække vejret på en bestemt måde, der minder om en slags hyperventilering, indtil hun kommer i trance.

– Vi har altid set det som nogle vejrtrækningsøvelser, hun lærer af teatrets vicevært Philip i afsnit 5, som skuespillerne bruger i deres forberedelse, inden de går på scenen. Sara bruger det så til at komme ned i eventyret og finder ud, af at hun skal tage otte hurtige og tre dybe vejrtrækninger for at komme derned. Vi er selvfølgelig kede af, at nogen kan opfatte det som om, at hun hyperventilerer. Det er bestemt ikke meningen, og vi fraråder selvfølgelig at forsøge på det derhjemme, siger Andreas Hjortdal til Metroxpress.

‘Den Anden Verden’ har i gennemsnit haft 840.000 seere i løbet af den første uge. Det er en del under niveauet for de seneste fem års nyproducerede julekalendere.

Søg