Josephine og Albert: Sådan ligner vi Tinka og Lasse

Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

Vi kender dem som nissepigen Tinka og menneskedrengen Lasse i TV 2’s julekalender ‘Tinkas Juleeventyr’.

I virkeligheden hedder de dog Josephine Chavarria Højbjerg og Albert Rosin Harson, men begge skuespillere kan godt se en del af sig selv i de roller, de spiller.

– Tinka er en meget modig og handlekraftig pige, der ikke giver op, før hun har nået sit mål. Hun er en sej pige, synes jeg, fortæller Josephine Chavarria Højbjerg til Juleweb.dk, og fortsætter:

– På nogle punkter minder vi ikke om hinanden. Det der med, at hun er meget gammeldags, og ikke ved så meget om, hvad forskellige ting er, men alligevel synes jeg, at vi minder meget om hinanden. Jeg giver heller ikke op, hvis der er noget, jeg virkelig gerne vil, og jeg stopper ikke med at ville det, indtil jeg har noget mit mål. Så der minder vi meget om hinanden.

Albert: Jeg er ikke en ballademager

15-årige Albert Rosin Harson kan også godt se sig selv i menneskedrengen Lasse, selvom han ikke laver grafitti og hærværk i virkeligheden, som Lasse gør.

– Lasse kan godt lide at have en hård facade, men indeni er han god nok. Jeg vil ikke kalde mig selv en ballademager, men jeg er selv fra København, og så kan jeg også godt lide min søster, ligesom Lasse han kan, og så kan jeg også lidt blive træt af mine forældre nogle gange, siger han.

Vil gerne være skuespiller

14-årige Josephine Chavarria Højbjerg bor til daglig på Bornholm. Hun har tidligere blandt andet spillet med i ‘Pendlerkids’, ‘Klassen’ og julekalenderen ‘Bubbers Juleshow’ på DR Ultra. Hun måtte igennem tre castings, inden hun fik rollen som Tinka.

– Jeg blev kontaktet af en caster, og så sendte jeg en hjemme-castingvideo til hende først med en tekst, jeg fik tilsendt, og så gik jeg videre til en casting til. Jeg var igennem to castings udover video-castingen, før jeg fik rollen, fortæller hun, og fortsætter:

– Jeg vil rigtig gerne være skuespiller som voksen. Det er min største drøm, og det eneste jeg sådan rigtig vil. Jeg startede med at spille skuespil som 8-årig, og så har jeg bare fået smag for det. Det er virkelig noget jeg elsker, og det er helt specielt, at man bliver sådan en lille familie, siger Josephine Chavarria Højbjerg.

Se interviews med flere skuespillere fra ‘Tinkas Juleeventyr’ på Juleweb.dk’s YouTube-kanal

Søg