Julekalenderudstilling er flyttet ind på herregård

Arkivfoto fra DR's julekalenderudstilling på Nørre Vosborg i 2017

Morten Post, Magnus Tagmus, Anton med de revnede bukser og mange andre af de populære julekalender-stjerner har indtaget den gamle herregård Nørre Vosborg i Vemb ved Holstebro.

For femte år i træk er DR’s julekalenderudstilling på turné rundt i Danmark, og efter at have været i Brorfelde i 2012, på Koldinghus i 2013, i Den Gamle By i Aarhus i 2014 og på Post- og Tele Museum i København i 2015 – gør den i år stop i Vestjylland.

– Udstillingerne er forskellige fra år til år, men fælles for dem er, at de både indeholder gamle pap-julekalendere, velkendte dukker og masser af kostumer og rekvisitter fra alle årene. Vi er rigtig glade for at komme ud i hele landet og give børn og voksne en unik mulighed for at opleve tingene helt tæt på, siger Kasper Zederkof, der er projektleder på udstillingen.

Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

Træd ind i dværgenes hus

På udstillingen kan man igen i år se de originale dukker fra Vinterbyøster, Jullerup Færgeby, Magnus Tagmus og Kikkebakke Boligby. Derudover er der også originale kostrumer og rekvisitter fra Nissebanden, Jul på Slottet, Pagten og Tidsrejsen – samt en komplet samling af alle de U-landskalendere, der nogensinde er udgivet.

Men som noget nyt i år er der også rekvisitter med fra DR’s nye julekalender ‘Den Anden Verden’. I kælderen på Nørre Vosborg har man nemlig genopbygget Dværgenes Hus, som mange børn vil komme til at stifte bekendtskab med i købet af december.

Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

Derudover er en ganske særlig rekvisit dukket op fra DR’s gemmer. Ønskestenene fra ‘Nissebanden i Grønland’ har nemlig været væk i mange år, men i år dukkede de pludselig op under en oprydning på et af DR’s lagre, og nu står de i en montre på Nørre Vosborg.

Udstilling åbner den 18. november klokken 15 og kan derefter opleves frem til den 30. december. Fra Vemb er der i øvrigt kun ca. en halv times kørsel til museet Bundsbæk Mølle ved Skjern, hvor man for tredje år i træk vil kunne opleve de originale kulisser fra TV 2’s ‘The Julekalender’.

TV MIDTVEST har besøgt julekalenderudstillingen på Nørre Vosborg. Se deres indslag HER

Del artikel

Del på facebook
Del på twitter
Del på email