DR’s julekalenderudstilling indtager vestjysk herregård

Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

Da DR’s julekalendere i 2012 havde 50 års jubilæum, blev der lavet en enestående udstilling med originale dukker, kostumer og kulisser fra de mange julekalendere, der er blevet sendt i årenes løb.

Planen er, at udstillingen hvert år skal vises et nyt i Danmark, og i år bliver det på den gamle vestjyske herregård Nørre Vosborg, der ligger i Vemb mellem Holstebro og Lemvig, at man kan fordybe sig i julekalenderens historie.

– Hele Nørre Vosborg bliver omdannet til en stor julekalenderkulisse. Der bliver tænkt over hver en møtrik, så det vitterligt kommer til at føles som om, at man træder ind i en scene fra Jul på Slottet eller Nissebanden, fortæller Trine Jepsen, der er direktør for Nørre Vosborg.

Nørre Vosborg

Nyheder på udstillingen

Udstillingen vil ligesom de foregående år indeholde dukkerne fra Magnus Tagmus, Vinterbyøster og Jullerup Færgeby samt kustumerne fra Jul på Slottet, Jul i Gammelby og Nissebanden. Derudover vil der være en komplet samling af alle de U-landskalendere, der nogensinde er udgivet.

Men traditionen tro vil udstillingen også komme til at indeholde nogle nyheder. Blandt andet kan man i år opleve kulisser og kostumer fra DR’s nye julekalender ‘Den Anden Verden’, der netop nu er ved at blive optaget.

DR Julekalenderudstilling i Den Gamle By

Turné rundt i Danmark

Udstillingen åbner fredag den 18. november klokken 15. Det er i år femte gang, at DR laver julekalenderudstilling. Tidligere har man kunnet opleve den i Brorfelde ved Holbæk, på Koldinghus, i Den Gamle By i Aarhus og på Post- og Tele Museum i København.

Fra Vemb er der i øvrigt kun ca. en halv times kørsel til museet Bundsbæk Mølle ved Skjern, hvor man for tredje år i træk vil kunne opleve de originale kulisser fra TV 2’s The Julekalender.

Søg