Krummernes Jul og Brødrene Mortensens Jul udkommer i fuld længde

Foto: Henrik Petit, TV 2

Mange julekalenderfans har længe efterspurgt at kunne se de to klassiske TV 2-julekalendere ‘Krummernes Jul’ og ‘Brødrene Mortensens Jul’ i deres fulde længde.

Julekalenderne har nemlig kun været udgivet i en redigeret version på vhs og dvd, og de er ikke blevet vist på tv i over 15 år.

Men nu bliver det endelig muligt at se det hele at se igen. Streamingtjenesten Blockbuster har fået tilladelse til at udgive begge julekalendere i den originale tv-version. ‘Krummernes Jul’ udkommer i løbet af næste uge, mens det endnu er uvist hvornår ‘Brødrene Mortensens Jul’ er klar.

Krumme hjælper julemanden

‘Krummernes Jul’ blev sendt på tv for første gang i 1996. Julekalenderen var en fortsættelse af de tre spillefilm om ‘Krummerne’, der var udkommet i årene forinden.

Lukas Forchhammer, som mange i dag kender som forsanger i bandet ‘Lukas Graham’, spiller Grunk. Sofie Lassen-Kahlke og Stephanie Leon spiller nissepiger og Amalie Dollerup er Yrsa. Rollen som Krumme bliver spillet af Per Damgård Hansen.

I ‘Krummernes Jul’ skal Krumme hjælpe julemanden og hans familie med at undgå at blive til grå staldnisser. Børnene er holdt op med at skrive breve til julemanden, og den dårlige stemning trænger sig derfor mere og mere på.

Hugo får mysiske breve

‘Brødrene Mortensens Jul’ havde premiere to år senere, og mange af skuespillerne fra ‘Krummerens Jul’ var også med i den nye julekalender. Brødrene Vilhelm og Hugo Mortensen bliver spillet af Lasse Baunkilde og Rasmus Albeck. Sidstnævnte var også med i de tre første ‘Anja og Viktor’-film.

Hugo er begyndt at modtage nogle mystiske breve fra en person, der kalder sig ‘J.N.’ Wilhelm og Hugo ser ingen anden mulighed, end at brevene må være fra selveste ‘JuleNissen’. J.N. vil gerne møde Hugo, og gennem sine breve beskriver han forskellige steder, hvor de kan mødes. Men hver gang ender det hele grueligt galt.

Søg