The Julekalender kommer på museum

The Julekalender
Foto: Steen Linde, TV 2

For første gang nogensinde kan danskerne nu selv prøve at træde ind i Oluf og Gertruds julepyntede stue og køkken, og få taget et billede af sig selv i lænestolen eller ved spisebordet, hvor Oluf ofte lægger kabale.

Museet Bundsbæk Mølle ved Skjern har efter aftale med De Nattergale og produktionsselskabet Saks Film fået overdraget rekvisitterne fra den legendariske ‘The Julekalender’, og har genskabt Oluf og Gertruds hjem, som det så ud på de danske tv-skærme i 1991.

– Det er stort at have kreeret en tv-serie, der har forplantet sig i den grad, at den gør nytte på et museum. Men hverken hver for sig eller sammen er vi tre fra De Nattergale parat til at ligge ved siden af Grauballemanden, siger Carsten Knudsen, der spillede rollen som Gertrud Sand.

The Julekalender
Foto: Steen Linde, TV 2

Et billede af Vestjylland

Udstillingen kan opleves i forbindelse med museets årlige julemarked i weekenderne den 6.-7. december og 13.-14. december. Den 7. december klokken 15 kommer Viggo Sommer og Carsten Knudsen selv forbi og synger.

– De Nattergale har kærligt formået at karakterisere den vestjyske kultur og humor, som de selv er en del af ­ og som ofte er overset i mediebilledet. Vi kunne også have lavet en traditionel udstilling om de vestjyske hjem i 1970’erne, men ved hjælp af The Julekalender får vi humoren ind som en ekstra bonus, fortæller Per Lunde Lauridsen, der er formidlingskoordinator ved Ringkøbing-Skjern Museum.

Mere jul

Udover de legendariske julekalenderkulisser er det også muligt at blive klogere på julen omkring 1864 på Bundsbæk Mølle, og som vanligt kan man besøge de grønne skovnisser, der hjælper naturens vilde dyr.

Søg