Jan Linnebjerg håber på en ny Pyrus-julekalender

Foto: Søren Hartvig, TV 2

Når den fjerde julekalender i serien om Pyrus – ‘Alletiders Eventyr’ – fra den 1. december løber over skærmen på TV 2, bliver det helt sikkert med hovedrolleindehaveren selv, Jan Linnebjerg, som en af de trofaste seere.

– Man kan da godt blive rigtig træt af at se sig selv i fjernsynet, men min søn, Magnus, vil blive meget skuffet, hvis far ikke kigger med, fortæller Jan Linnebjerg i en pressemeddelelse fra TV 2.

En femte Pyrus-julekalender?

‘Pyrus i Alletiders Eventyr’ er den foreløbigt sidste julekalender i serien om den populære nisse. Udover fire julekalendere er der også lavet en biograffilm og en teater-forestilling med Pyrus.

Men i pressemeddelelsen fra TV 2 lufter Jan Linnebjerg nu selv for første gang tanken om, at der kunne laves en ny, femte julekalender om nisserne i Rigsarkivet – og den ide er han helt med på! Jan Linnebjerg mener, at historien om Pyrus mangler at blive ordentligt afsluttet, og han synes stadig, at den 16 år gamle nisse har sin berettigelse i nutidens fjernsyn.

– Nogle af de nye julekalendere, som laves i dag, er alt for uhyggelige. Jeg tør dårligt nok at se dem, siger han. Han foreslår, at man i en eventuel afslutning på Pyrus-historien kunne gøre Pyrus lidt mere Harry Potter-agtig, hvis man ville tilføre historien lidt uhygge og spænding.

Foto: Søren Hartvig, TV 2

– Men det er også vigtigt at holde fast i udgangspunktet. Jeg tror, Pyrus er så populær, fordi han er anderledes. Han er en rocknisse, og indtil han kom frem, havde traditionen været, at nisser var gamle og støvede. Her kom en nisse, som børn kunne identificere sig med – en slags rollemodel. Pyrus er et stort legebarn, og mange ting går galt for ham, men det er aldrig med vilje, fortæller Jan Linnebjerg.

Samtidig fortæller han, at sønnen Magnus håber på en ny julekalender med Pyrus, hvor han og Kandis har fået nissebørn. Og Magnus har allerede set sig selv i rollen som Pyrus’ nissesøn.

Et liv med Pyrus

Den første julekalender med Pyrus -‘ ‘Alletiders Jul – blev vist på TV 2 i 1994, og siden da har den frække nisse fyldt rigtig meget i Jan Linnebjergs liv.

– For mange mennesker ER jeg Pyrus. Det er sådan, de ser mig. Men det bekymrer mig egentlig ikke særlig meget, for jeg har også lavet så meget andet – teater og film. I starten var det da træls, at det ikke væltede ind med filmtilbud, fordi alle opfattede mig som ’ham nissen’. Men i dag synes jeg, at Pyrus har betydet stort set alt for mig, og det vil jeg da have lov til at være stolt af, siger Jan Linnebjerg.

Søg